27 Μαΐ 2021

Πράσινο φως από το ΚΑΣ για φωτογράφιση του Οίκου Dior στην Ακρόπολη


"Ναι" από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στον οίκο μόδας Dior για φωτογράφιση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης....
Θετική ήταν η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στον γαλλικό οίκο μόδας Dior, για να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.Οι φωτογραφίσεις που θα πραγματοποιηθούν, γίνονται στο πλαίσιο της παρουσίασης της καλοκαιρινής συλλογής του Οίκου Dior και τα μέλη του ΚΑΣ εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων είναι η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951, προγραμματίζεται για τις 14 και 15 Ιουνίου.

Στο σκεπτικό του το ΚΑΣ φέρεται να αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο μνημείο από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα.

Η creative director του Dior φαίνεται πως επέλεξε τη χώρα μας ως φόρο τιμής στον Christian Dior, ο οποίος είχε επιλέξει την Αθήνα για να φωτογραφίσει τη συλλογή του πριν 70 χρόνια. Τα μοντέλα του σχεδιαστή φόρεσαν 8 Haute Couture δημιουργίες του και πόζαραν μπροστά από τον Παρθενώνα. Πίσω από την κάμερα βρισκόταν ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, ο οποίος συνεργαζόταν με το Paris Match.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο