15 Απρ 2021

Πέθανε ο γιος του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, Αλκης


«Είναι άδικο να ζω εγώ και να φεύγει ο Άλκης», έγραψε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος για την απώλεια του γιου του..., Άλκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.



Ο Άλκης Κολλάτος, ο οποίος ήταν άτομο με αυτισμό άφησε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Στο πλευρό του του βρισκόταν ο αδελφός του Αλέξανδρος.


«Αυτό που συντάραξε περισσότερο τη ζωή μου είναι η αυτοκτονία της γυναίκας μου και ο γιος μου ο Άλκης, ο οποίος είναι 40 ετών τώρα και δεν ξέρω τι να τον κάνω όταν «φύγω», αυτό με απασχολεί. Ποτέ δεν είπα στην Αρλέτα ότι έχει την ευθύνη του παιδιού. Και ο άντρας και η γυναίκα έχουν την ίδια ευθύνη, όποιος αντέχει περισσότερο. Αυτοκτόνησε... Δεν άντεχε το παιδί, είχε φύγει από πριν και μετά είχε ενοχές. Της είχα πει να μην έχει ενοχές, εγώ είμαι πιο γαϊδούρι, αντέχω περισσότερο. Δεν κατηγόρησα ποτέ την Αρλέτα. Ακόμα πονάμε όλοι για την απώλεια της», είχε πει ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του, το 2017.


Η ζωή με τον Άλκη

Ο σκηνοθέτης είχε δημιουργήσει την -ουσιαστικά αυτοβιογραφική- ταινία «Η ζωή με τον Άλκη» το 1988.

Στην ταινία, ο Άλκης, ένα παιδί έντεκα ετών, είναι αυτιστικό κι έχει φέρει σ' απελπισία το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως τη Γαλλίδα μητέρα του, η οποία θέλει να το κλείσει σε ίδρυμα. Στην απόφαση αυτή αντιτίθεται ο πατέρας του Άλκη, που δέχεται το πρόβλημα του γιου του και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. Βασισμένη στις πραγματικές εμπειρίες του Δημήτρη Κολλάτου, η ταινία επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει απέναντι στο πρόβλημα των αυτιστικών παιδιών.


Στην ταινία είχαν παίξει ο ίδιος ο Δημήτρης Κολλάτος, η εκλειπούσα σύζυγός του Αρλέτ Μπομάν και ο γιος τους, Αλέξανδρος, ερμηνεύοντας τους εαυτούς τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο