1 Μαρ 2021

Εθνικό Θέατρο: Απομακρύνθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από τη Δραματική Σχολή


Αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Μπουζιώτη, όπως παρουσιάζεται σε άρθρο του... στο enikos.gr, αναφέρουν πως ο γνωστός και καταξιωμένος σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, απομακρύνθηκε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έπειτα από δύο καταγγελίες σπουδαστών για ανάρμοστη συμπεριφορά και ομοφοβικά σχόλια.

 

Να σημειωθεί πως ένα μήνα πριν ο σύλλογος σπουδαστών της Δραματικής Σχολής σε ανακοίνωση τους είχαν τονίσει για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους. Μάλιστα, τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με φημολογίες για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη διευθυντική θέση.

Η Διευθύντρια της σχολής Δηώ Καγγελάρη, συγκάλεσε άμεση συνάντηση των καθηγητών, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση Λιβαθινού, η συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο συμβάν, αλλά και η γενική στάση του απέναντι σε σπουδαστές, και έτσι του ζήτησε την παραίτηση του, την οποία και έλαβε.

Ένας εκ των φοιτητών της σχολής κατήγγειλε τον Στάθη Λιβαθινό ότι σε ανύποπτη στιγμή, περνώντας από πρόβα έκανε μεγαλοφώνως στον ίδιο και στους συμφοιτητές του ένα ομοφοβικό σχόλιο για το παίξιμό τους, με αποτέλεσμα εκείνος να μην μπορεί να συνέλθει από την προσβολή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο