2 Φεβ 2021

Λιγνάδης για το όργιο φημών: Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο Εθνικό


«Ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν ...γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες»

Με μια ανακοίνωση προς το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά στις φήμες που ξεκίνησαν από αναρτήσεις στα social media περί παραίτησής του από το Εθνικό Θέατρο.

 

Μετά την λιτή ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη που διέψευδε ότι ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, εξέδωσε και ο ίδιος ανακοίνωση. Γράφει χαρακτηριστικά: «Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το μεσημέρι από την ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα που επικαλείτο «αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες» για να γράψει στο Facebook ότι η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτησή του και μάλιστα ότι o Δημήτρης Λιγνάδης δεν εμφανίστηκε σήμερα στο Εθνικό. Η υπουργός διέψευσε την είδηση, ενώ από το Εθνικό εργαζόμενοι βεβαιώνουν ότι από το πρωί βρίσκεται στο γραφείο του σε συσκέψεις. Ο Δημήτρης Λιγνάδης επέλεξε για αυτή την πρώτη του τοποθέτηση επί του θέματος την απευθείας δήλωση, χωρίς εξώδικα ή άλλες διαδικασίες μέσω δικηγόρων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο