14 Φεβ 2021

Ο θάνατος του ηθοποιού - Ένα βιβλίο της θεατρολόγου - ηθοποιού Χριστίνα Τζιάλλα. Πιο επίκαιρο παρά ποτέ!


Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε τον Μάιο του 2020, δηλαδή, σε ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ, από τις εκδόσεις "ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΝ", πριν το ... ξέσπασμα των αποκαλύψεων, σχετικά με την κάθε είδους παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας στον χώρο του θεάτρου. Αποτελεί την δημιουργική μετουσίωση -και μία απόπειρα "λύτρωσης"- από εμπειρίες, τόσο της συγγραφέως, όσο και συναδέλφων της, που αφορούν -στο μεγαλύτερο μέρος του έργου- σε αληθινά περιστατικά.

 

Η συγγραφή του ξεκίνησε μέσα σε έναν θάλαμο εντατικής, το 2016, ολοκληρώθηκε μετά από τρία χρόνια. Πολλοί ίσως ανακαλύψετε τον εαυτό σας ανάμεσα στους ήρωες, είστε ή δεν είστε ηθοποιοί. Άλλοι πάλι, θα αναγνωρίσετε κοντινούς σας ανθρώπους, φίλους, συνεργάτες.


Η ποιητική διάθεση, σε πολλά σημεία του έργου, λειαίνει την παράθεση ωμών συμβάντων στη ζωή των χαρακτήρων. Ο λυρισμός, πλάι με την ωμή αυτή παράθεση γεγονότων, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με το έξυπνο, αφοπλιστικό, καυστικό, αυτοσαρκαστικό χιούμορ, γνώριμο χαρακτηριστικό άλλωστε της ιδιοσυγκρασίας της συγγραφέως.

Μετά την τελευταία του σελίδα, το σίγουρο είναι ότι θα έχει καταφέρει να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα στην καρδιά σας και ένα γλυκόπικρο χαμόγελο στα χείλη!

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο Paraskinia.com  με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της πατώντας  ΕΔΩ

Φωτογραφία: Ραφαέλα Παπαδοπούλου

Υ.Γ. Η Χριστίνα Τζιάλλα, δημιούργησε τον Νοέμβριο του 2019, ένα δικό της "όχημα", την ατομική επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο "KALLIERGON" (productions-events-publications), ώστε να επιβιβαστεί πάνω σε αυτό τόσο η ίδια, όσο και όλοι όσοι θέλουν να ποιούν τέχνη με καθαρότητα και φως στο βλέμμα και την ψυχή τους, χωρίς αυτή η διάθεση να ανακόπτεται σε κάθε βήμα τους από αδιόρατους τοίχους και παράσιτα!Περισσότερα, στην ιστοσελίδα της Kalliergon.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο