26 Φεβ 2021

Δώρα Χρυσικού: «Ο Λιγνάδης δεν ήταν στην Ιθάκη το 2015, έχω στοιχεία»


Η ηθοποιός κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι ψεύδεται, ενώ αναφέρει ότι προτίθεται να καταθέσει ....στις αρμόδιες Αρχές τα στοιχεία «εάν και εφόσον χρειαστεί», όπως γράφει.

 

Η Δώρα Χρυσικού με ανάρτησή της στο Facebook κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι ψεύδεται, ενώ σημειώνει πως έχει στοιχεία τα οποία μπορεί να προσκομίσει στις Αρχές, αν της ζητηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός καταγγέλλει ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είπε ψέματα ότι βρισκόταν για διακοπές στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015, την περίοδο δηλαδή που του καταλογίζονται οι πράξεις βιασμού.

«Ας του πει κάποιος πως με ψέματα επιβαρύνει χειρότερα τη θέση του» υπογραμμίζει στην ανάρτησή της στο Facebook η ηθοποιός, αναφερόμενη στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου για βιασμό ηθοποιού ότι οι πράξεις που του αποδίδονται για τον Αύγουστο του 2015 δεν ευσταθούν, καθώς βρισκόταν στην Ιθάκη για διακοπές με τον αδερφό του στο σπίτι της Ελένης Κούρκουλα, η κ. Χρυσικού γράφει συγκεκριμένα:

«Ας του πει κάποιος πως με ψέματα επιβαρύνει χειρότερα την θέση του. Όπως το κατάφωρο ψέμα ότι τον Αύγουστο του 2015 που φέρεται να βίασε ένα απ τα θύματα, ήταν διακοπές στην Ιθάκη. Κύριε Λιγνάδη καταλαβαίνω τον πανικό σας αλλά έχω στοιχεία ότι το 2015 δεν ήσασταν στο νησί, ούτε το 2016, ήρθατε στο νησί μου το 2017 και το 2018 και προτίθεμαι να τα καταθέσω στις αρμόδιες αρχές εάν και εφόσον χρειαστεί».

Στην ίδια ανάρτηση σχολιάζει: «»Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα, ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία». Με αυτή την πρόταση ξεκινά το γραπτό απολογητικό υπόμνημα που έχει παραδώσει ήδη στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης.Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς καλλιτέχνης αναφέρει στο υπόμνημά του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά». Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ…».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο