20 Δεκ 2020

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έγραψε ένα υπέροχο παραμύθι -Τον «Ροδομάγουλο»


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος εκπλήσσει αυτές τις γιορτές και παρουσιάζει ένα παραμύθι για όσους αισθάνονται παιδιά....
Ο ταλαντούχος ηθοποιός, παρουσιάζει από τις εκδόσεις Κάκτος το βιβλίο «Ο Ροδομάγουλος -Ένα ταξίδι στ΄αστέρια» σε εικονογράφηση της Έλενας Σιαπατόρη. 

 

«Εύχομαι, στις ξάστερες νύχτες που θα ’ρθουν, όταν κοιτάζετε τον ουρανό, ο Ροδομάγουλος να ζωντανεύει μέσα στις καρδιές σας…» αναφέρει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με αφορμή το βιβλίο του.

Κάνοντας μία αναδρομή στην εκτός... σκηνής και τηλεόρασης δραστηριότητά του, αναφέρει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «Έγραψα με επιτυχία –απ’ ό,τι φάνηκε– ένα σενάριο για τον κινηματογράφο, έναν στίχο για μια μπαλάντα και τώρα μια ιστορία, ένα παραμύθι, που ευελπιστώ να ταξιδέψει μεγάλους και μικρούς σ’ έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο μακρινό αλλά και κάπως γνώριμο».

Γράφει στο βιβλίο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αν σου χαρίσω μια στιγμή, πού προλαβαίνεις να με πας;» Ο Ροδομάγουλος ενθουσιασμένος την κοιτά γεμάτος λαχτάρα. «Θα σε ταξιδέψω σε όλους τους γαλαξίες, και τη στιγμή θα την κάνω να φανεί αιώνας!»

Η Γη χαμογελά και, ενώ καταλαβαίνει την υπερβολή στα λόγια του, υποκύπτει στα καλοκάγαθα μάτια του. Μάτια τόσο εκφραστικά, που σαν αυτά δεν έχει ξαναδεί ποτέ της!

«Αυτή η στιγμή είναι όταν η Σελήνη με κρύβει από τον Ήλιο», του λέει. «Και αυτή η στιγμή είναι πολύ κοντά. Θα προλάβεις;»

«Άσ’ το πάνω μου!» σαν να της απαντά με το πονηρό του χαμόγελο.

Και μεμιάς, χάνονται και οι δύο στα βάθη του διαστήματος.

Ο Ροδομάγουλος - Ένα ταξίδι στ΄αστέρια

Χαραλαμπόπουλος: Από παιδί ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός, κάτι κατάφερα

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναφέρει, «Γεννήθηκα στο Αίγιο, μεγάλωσα στον Βύρωνα κι αγάπησα την Ελλάδα που ταξίδεψα, μαζί με τους ανθρώπους της· μα πιο πολύ τους καλοσυνάτους και χαμογελαστούς, γιατί αυτοί έχουν μια δύναμη να ομορφαίνουν περισσότερο τον τόπο τους.

Από παιδί ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός και, όταν μεγάλωσα, κάτι κατάφερα. Η μοίρα μού χάρισε πολλές συνεργασίες με όμορφους και ταλαντούχους ανθρώπους στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έγραψα με επιτυχία –απ’ ό,τι φάνηκε– ένα σενάριο για τον κινηματογράφο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο