13 Νοε 2020

Θέατρο στο διαδίκτυο: Σε live streaming παράσταση για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας


Η Αθήνα της Κατοχής, από τη μία η ελπίδα, η αγωνία, ο θάνατος, από την άλλη το χαμόγελο και ο αγώνας για... την επιβίωση, σε μία θεατρική παράσταση, με σημαντικούς συντελεστές, ζωντανά, με ένα κλικ.

 

Θέατρο στο διαδίκτυο

Την Πέμπτη 5/11/2020 και ώρα 20:30 θα παρουσιαστεί μέσω live streaming, από το κανάλι της Περιφέρειας στο ΥouΤube η θεατρική παράσταση «Μάρτυρες των Αθηνών» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Η παράσταση πραγματοποιείται με αφορμή τα εβδομηνταπέντε χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Αθηνά Τσιλύρα

Μια ομάδα ηθοποιών από διαφορετικές σχολές και γενιές (Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαριέττα Σγουρδαίου, Αθηνά Τσιλύρα και Κατερίνα Φωτιάδη) ζωντανεύουν το εμπνευσμένο από μαρτυρίες της εποχής κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος μετά το θεατρικό του έργο για τη ζωή της αδικοχαμένης Ελένης Παπαδάκη «Για την Ελένη», καταπιάνεται ξανά με το ελληνικό ιστορικό τραύμα.

Με κύριους άξονες την ατομικότητα και την ενσυναίσθηση οι «Μάρτυρες των Αθηνών» αφηγούνται την προσωπική και τη συλλογική ιστορία ενός ολόκληρου λαού, εβδομηνταπέντε χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση την παράσταση ΕΔΩ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο