28 Σεπ 2020

Η πρώτη σκηνοθεσία της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους στο θέατρο -Το έργο που επέλεξε


Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους βρίσκεται σε πρόβες σε μία θεατρική παράσταση που θα φέρει την υπογραφή της. Η παράσταση ...θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αποθήκη και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

 

Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μάς συστήνει το «Good People». Το βαθιά ανθρώπινο και άγρια χιουμοριστικό θεατρικό έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικάνου συγγραφέα David Lindsay-Abaire, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Αποθήκη, από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.


Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για το Αμερικανικό όνειρο

Πρόκειται για ένα έργο σκληρό και συγχρόνως τρυφερό που πραγματεύεται με στεγνό και βιτριολικό χιούμορ το παγκόσμιο τελικά παραμύθι του αμερικάνικου ονείρου. Το πόσο αξιοκρατικά και απλόχερα προσφέρεται στον καθέναν η δυνατότητα «να πιάσει την καλή» και να ξεφύγει από τη μιζέρια και την ταξική του ταυτότητα μόνο με σκληρή δουλειά και λίγη καλή τύχη. Είναι όντως «ίσες» οι ευκαιρίες για όλους; Όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας στους New York Times: «Έχω δουλέψει πραγματικά σκληρά στη ζωή μου. Ξέρω όμως κι άλλους που δούλεψαν πιο σκληρά απ’ ό, τι εγώ και δεν τους δόθηκαν οι ίδιες ευκαιρίες…»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (αλφαβητικά) : Τάσος Γιαννόπουλος, Παύλος Λουτσίδης, Aurora Marion, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζωή Ρηγοπούλου, Σωσώ Χατζημανώλη.


Η ιστορία που κέντρισε την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Lower End. Νότια Βοστώνη. Μία συνοικία της εργατικής τάξης. Η Μάργκι Γουόλς, προσπαθεί να βγάλει τον επιούσιο σαν ταμίας στο μαγαζί «’Ο, τι πάρεις ένα δολάριο» αλλά απολύεται γιατί μονίμως αργεί να χτυπήσει κάρτα. Ο λόγος είναι η κόρη της που επειδή έχει μια κάποιου είδους πνευματική καθυστέρηση, απορροφά μεγάλο μέρος του χρόνου της. Η σπιτονοικοκυρά της την απειλεί επίσης με έξωση. Το Bingo, το προσφιλές παιχνίδι της γειτονιάς, θα μπορούσε να ήταν μια λύση για εύκολο χρήμα – αν το κέρδιζε ασφαλώς. Η άλλη λύση, λένε οι φίλες της, είναι να πάει να βρει τον Μάικ, τον εφηβικό της έρωτα, που είναι πλέον μεγαλογιατρός και ζει στο ακριβά προάστια με τη γυναίκα του. Να τον βρει και να του ζητήσει δουλειά!

Και η Μάργκι Γουόλς, το κάνει. Και από εδώ και πέρα –σε όλη αυτή τη διαδρομή της από το φτωχό προάστιο που ζει προς την πλούσια γειτονιά – θα έρθει αντιμέτωπη με τα ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν συμπεριφορές, στάση ζωής και αποφάσεις που παίρνει κάποιος. Αποφάσεις που τον προσδιόρισαν. Που καθόρισαν το «μετά» και την εξέλιξή του. Αποφάσεις που πάρθηκαν λόγω κοινωνικής θέσης και πιθανόν λόγω αδυναμίας. Αποφάσεις που αντανακλούν το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τον κόσμο, τον εαυτό του και γιατί όχι το πώς τον βλέπουν οι άλλοι. Αποφάσεις που βασίζονται στην καλοσύνη; Και πού βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όλα αυτά;

Στην παρασταση παίζουν οι: Τάσος Γιαννόπουλος, Παύλος Λουτσίδης, Aurora Marion, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζωή Ρηγοπούλου, Σωσώ Χατζημανώλη

Η πρεμιέρα του Good People έγινε το 2011 στο Samuel J. Friedman Theatre στο Broadway, στη Νέα Υόρκη.

Το έργο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Tony την ίδια χρονιά και έχει κερδίσει επίσης το βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης (καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς). Έχει παρουσιαστεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές.


Συντελεστές : Μετάφραση - Σκηνοθεσία : Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους / Σκηνικά: Νατάσσα Παπαστεργίου / Κοστούμια : Νινέτα Ζαχαροπούλου / Μουσική Επιμέλεια: Ηλίας Παπαχαραλάμπους / Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας / Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Τσιμπρικίδου / Φωτογραφίες: Γιώργος Αλεξανδράκης / Παραγωγή : Create4art - Αθηναϊκά Θέατρα

Ημέρες – ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή : 20:00 / Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00 / Διάρκεια Παράστασης : 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: Προπώληση 12 ευρώ / Είσοδος : 18 ευρώ / Φοιτητικό/Ανέργων : 15 ευρώ / ΑΜΕΑ: 10 ευρώ

Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή, Τηλέφωνο : 210.3253153

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο