3 Αυγ 2020

«Στην εποχή της καραντίνας»: Eρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Γκλόρια


Ο γνωστός συγγραφέας από το «Glorious-Μια φάλτσα σοπράνο», Peter Quilter, στις 8 εβδομάδες που ...
διήρκεσε το locked down εξαιτίας της πανδημίας, εγκλωβισμένος στο σπίτι του, έγραψε το νέο του έργο που θα ανέβει στο θέατρο, «Στην εποχή της καραντίνας». Ενα έργο με άμεση αναφορά στα θέματα της παράξενης εποχής που ζήσαμε. Που μπορεί και να ξαναζήσουμε.




Με αφορμή ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, όλη η Ευρώπη αναγκάζεται να πάρει μέτρα περιορισμού μετακινήσεων. Στην εποχή που κλείνουν οι δρόμοι, τα μαγαζιά, και αλλάζει η καθημερινή ζωή όπως την ξέραμε, ανοίγει ο δρόμος για την ανθρώπινη επαφή. Για τη σωτήρια αλληλεγγύη μεταξύ των μοναχικών ψυχών, όπως είναι ο Πάτρικ και η Τζούντιθ, οι ήρωες του έργου.

Το έργο θα ανέβει σε παγκόσμια «πρώτη» στο θέατρο Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με τον Παύλο Χαϊκάλη και τη Μαρίνα Ψάλτη σε δύο ρόλους-ρεσιτάλ, που εξαντλούν την γκάμα του ανθρώπινου ψυχισμού.

Ενα ζευγάρι τόσο αταίριαστο αλλά και τόσο ταιριαστό. Αξιαγάπητοι και αναγνωρίσιμοι ήρωες, σαν κι αυτούς που συναντάμε καθημερινά γύρω μας.

Μια αληθινή ιστορία, βγαλμένη από τη ζωή. Μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα από εμάς.

Αναρωτηθήκατε πόσες φορές έχετε παγιδευτεί σε μια κατάσταση της ζωής σας με έναν άνθρωπο πολύ διαφορετικό από εσάς; Και τι έχετε ανακαλύψει στο τέλος;

Αναρωτηθήκατε αν, ακολουθώντας τον δρόμο της απομόνωσης και της μοναχικότητας, βάζετε σε καραντίνα κάθε μέρα και τον ίδιο σας τον εαυτό;

Το έργο «Στην εποχή της καραντίνας» είναι η ιστορία της αληθινής ελευθερίας μας, μέσα από την πίεση του αναγκαστικού περιορισμού που μας επιβλήθηκε.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία - Απόδοση - Επεξεργασία κειμένου: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μαργαρίτα Δρούτσα - Email: mdroutsa@gmail.com – Τηλ: +306942065888

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:

Τεχνηχώρος

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 7, Αθήνα 106 79

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο