3 Αυγ 2020

Στη Σύρο το 16ο φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων -Αφιέρωμα στον Μπετόβεν


Η Σύρος, πρωτεύουσα των Κυκλάδων, φιλοξενεί εδώ και 15 χρόνια την πιο περίβλεπτη θερινή διοργάνωση ...
κλασικής μουσικής σε όλο το Αιγαίο: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, θα δώσει το παρόν, όπως κάθε χρόνο στη Σύρο τον Αύγουστο, με δύο συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου.




Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, θα παρέχει τη δυνατότητα προβολής των δράσεών του μέσω διαδικτύου, σε παγκόσμια εμβέλεια, με τη διαδικτυακή αναμετάδοση μαγνητοσκοπημένων εκτελέσεων σπουδαίων έργων του Μπετόβεν από τις 14 Αυγούστου (παραγωγής Ιουλίου 2020 του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων).


Αφιερωμένο το φεστιβάλ στον Μπετόβεν

Φέτος, το Φεστιβάλ αφιερώνει την 16η του διοργάνωση σε έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες όλων των εποχών, στον Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven, 1770-1827), με αφορμή την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννησή του, παρουσιάζοντας εμβληματικά έργα του, με τη συμμετοχή συνόλων και καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων 12μελής ορχήστρα δωματίου αποτελούμενη από μουσικούς της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής (ΟΛΣ) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του βιολονίστα Γιάννου Μαργαζιώτη, φέρνει κοντά παγκοσμίου φήμης σολίστες και σύνολα, παρέχοντας ένα στέρεο έδαφος για τη δημιουργικότητα της μουσικής δωματίου διεθνούς επιπέδου, ενώ παρουσιάζει masterclasses και συναυλίες σε ένα ευρύ κοινό από όλον τον κόσμο, υπηρετώντας μία σπουδαία αποστολή, την προώθηση της τέχνης της κλασικής μουσικής.

Το Φεστιβάλ εγκαινιάστηκε το 2004 και διοργανώνεται έκτοτε από το Δίκτυο Κλασικής Μουσικής ΑΜΚΕ, υπό την οργανωτική επιμέλεια των μελών του Φώτη Καραγιαννόπουλου, Κώστα Φωτόπουλου, Γιώργου Φουφόπουλου και Γιάννου Μαργαζιώτη. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Σύρος Πολιτισμός, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η μαγνητοσκόπηση των ανωτέρω έργων λαμβάνει χώρα στην μεγάλη αίθουσα δοκιμών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετά από την ευγενική παραχώρηση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της ΕΛΣ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο