24 Ιουλ 2020

Ο νέος κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου -Tα εγκαίνια [εικόνες]


Με μια περιορισμένης συμμετοχής, λόγω των έκτακτων μέτρων, τελετή πραγματοποιήθηκαν ...
τα εγκαίνια του εξωτερικού Κήπου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης και αναδιαμόρφωσής του.
Η ανάπλαση του κήπου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της JT International Hellas και υλοποιήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου, Ecoscapes. Η πρωτοβουλία της JTI συνιστά έναν ακόμη σημαντικό σταθμό της χορηγικής της διαδρομής, απόλυτα συμβατό με το μότο της εταιρείας «Ο Σεβασμός είναι Πολιτισμός». Ένα μήνυμα που συμπυκνώνει το πνεύμα μιας ολιστικής προσέγγισης στήριξης του πολιτισμού, κάτω από την οποία αναπτύσσονται διάφορες δράσεις της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων άναψαν όλα τα φώτα του κήπου αναδεικνύοντας τον ανανεωμένο περίβολο του Μουσείου.


Η συνεργασία της JTI με το πλέον εμβληματικό μουσείο της χώρας και ενός εκ των σημαντικότερων στον κόσμο ξεκίνησε το 2016, όταν η εταιρεία υποστήριξε την ανάπλαση του εσωτερικού κήπου στο αίθριο του Μουσείου καθώς και την τακτική συντήρησή του, μια δέσμευση που πρόσφατα ανανέωσε μέχρι και το 2022.


Στην αναμόρφωση του εξωτερικού κήπου πρωταγωνιστεί η πλούσια και μοναδική χλωρίδα του τόπου, η οποία παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, με δένδρα και αυτοφυείς θάμνους, διαμορφώνοντας μικρούς βοτανικούς περιπάτους, με σεβασμό στην ιστορική, πολιτισμική και αστική ταυτότητα του μεγαλύτερου και σημαντικότερου Μουσείου της χώρας. Η επιλογή του φυτικού υλικού έγινε με τρόπο ώστε τα φυτικά είδη να προέρχονται από το Αττικό Τοπίο για τη διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης φυτοτεχνικής διαμόρφωσης.

Η ομιλία του κ. Βίκτωρα Κρέσπο, διευθύνοντος συμβούλου JTI στην Ελλάδα

Η JTI, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχεια και τη διατήρηση του Κήπου σε άριστη κατάσταση, ανέλαβε την τακτική συντήρησή του αρχικά για μια τριετία.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Α.Ε. ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yashuhiro Shimizu, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι του Μουσείου και της JTI.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JTI, Victor Crespo: «Αισθανόμαστε περήφανοι που συμβάλαμε σε συνεργασία με την εταιρεία Ecoscapes στην πλήρη ανάπλαση του κήπου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του σημαντικότερου μουσείου της χώρας. Είναι στην κουλτούρα μας, ως ιαπωνική εταιρεία, να στηρίζουμε τον Πολιτισμό και συγκεκριμένα φορείς που σχετίζονται με την εθνική πολιτισμική κληρονομιά. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στις μέρες μας, να επιτυγχάνεται η συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τη στήριξη και αρωγή τους».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο