23 Ιουλ 2020

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο ρεσιτάλ της Λυρικής δεν έβγαλε λεπτό τη μάσκα του -Πώς «μεταφέρθηκαν» στη συναυλία σχεδόν μισό εκατομμύριο θεατές [εικόνες]


Η σημαντικότερη μεσόφωνος της σύγχρονης εποχής Ανίτα Ρατσβελισβίλι δέχεται συγχαρητήρια από τον Σωτήρη Τσιόδρα ...
μετά το ρεσιτάλ / Φωτογραφία Χάρης Ακριβιάδης
Ακόμα και όταν κάθισαν όλοι στις θέσεις τους και ξεκίνησε το ρεσιτάλ της Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά, ο Σωτήρης Τσιόδρας, που βρέθηκε στην πρώτη σειρά των επισήμων, συνέχισε να φορά τη μάσκα του, αν και δεν είναι απαραίτητο με βάση το πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας. Εστειλε έτσι ένα ακόμα δυνατό μήνυμα.

Οταν ο Γιώργος Κουμεντάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρότεινε στην Ανίτα Ρατσβελισβίλι -την καλύτερη μεσόφωνο της σύγχρονης εποχής (σύμφωνα με τον Ρικάρντο Μούτι)- να αφιερώσουν το ρεσιτάλ που θα έδινε στη Ρωμαϊκή Αγορά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσαν και κέρδισαν στην Ελλάδα τη μάχη με τον κορωνοϊό, η ίδια ενθουσιάστηκε και δέχθηκε αμέσως. Ετσι, το βράδυ του Σαββάτου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, η διάσημη μεσόφωνος τραγούδησε άριες από τις όπερες «Ντον Κάρλο», «Σαμσών και Δαλιδά», «Αδριανή Λεκουβρέρ» και βέβαια «Κάρμεν», κοιτάζοντας στην πρώτη σειρά, λίγα μέτρα μακριά της, τον άνθρωπο που έγινε το σύμβολο και μαζί η παρηγορητική δύναμη των πολιτών απέναντι στην πανδημία... Τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η Βένια Παπαθανασοπούλου (πρόεδρος ΔΣ ΕΛΣ) και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τη σύζυγό του / Φωτογραφία Χάρης Ακριβιάδης

Αυτό που εντυπωσίασε τους θεατές ήταν ότι ο κύριος Τσιόδρας δεν έβγαλε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τη μάσκα του. Ολοι οι προσκεκλημένοι φορούσαν κατά την είσοδο και την έξοδο τη μάσκα, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας, αλλά την αφαίρεσαν όταν κάθισαν στις θέσεις τους, που τηρούσαν επίσης τα επιβαλλόμενα μέτρα τοποθέτησης. Ο κύριος Τσιόδρας συνέχισε να τη φορά και κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ και φυσικά αργότερα όταν έσπευσε να συγχαρεί την εκρηκτική ταλέντου και ταμπεραμέντου Ανίτα.


 Ο Λουκάς Καρυτινός και η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη σκηνή. Στην πρώτη σειρά των επισήμων διακρίνουμε τον Σωτήρη Τσιόδρα και τη σύζυγό του. Εσπευσαν και άλλοι να μιμηθούν το παράδειγμά του / Φωτογραφία Χάρης Ακριβιάδης

Και μπορεί οι θεατές που βρέθηκαν στο ρεσιτάλ το οποίο εγκαινίασε το πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» να ήταν λίγοι και μόνο με προσκλήσεις, όμως η ζωντανή μετάδοση του ρεσιτάλ ουσιαστικά μετέφερε στη Ρωμαϊκή Αγορά περίπου μισό εκατομμύριο θεατές. Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν δει το ρεσιτάλ που παραμένει αναρτημένο στις ειδικές πλατφόρμες προβολής στο διαδίκτυο περί τα 450.000 άτομα. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι θεατές που είδαν το ρεσιτάλ που εξέπεμψε από την καρδιά της Αθήνας ενώ βρίσκονταν στα διαμερίσματά τους στη Νέα Υόρκη και ευρύτερα στις ΗΠΑ, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής η Γεωργιανή Ανίτα Ρατσβελισβίλι.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politismos/sotiris-tsiodras-maska-resital-romaiki-agora

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο