20 Μαΐ 2018

"ΜΑΙΡΗ- ΜΑΙΡΗ" : ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕ Η ΚΑΡΕΖΗ


Στη δεκαετία του '60, την εποχή που ήταν παντρεμένη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου, η Τζένη Καρέζη πήγε για μια βόλτα στην ...
Ύδρα με σκάφος 




συντροφιά με την καλή της φίλη Μαρλέν Καρέρ και τον τότε σύζυγό της αρχιτέκτονα Αντώνη Κιτσίκη και της άρεσε τόσο ώστε της μπήκε η ιδέα να αποκτήσει το δικό της καΐκι. Αξιοποιώντας τις γνωριμίες του συζύγου της με τον εφοπλιστικό κόσμο, βρήκε μέσω ενός φίλου του σε εξαιρετική τιμή ένα Camper & Nicholsons, μήκους 16 μέτρων, από τα καλύτερα σκαριά στον κόσμο. Το σκάφος ονομάστηκε «Μαίρη-Μαίρη», καθώς αγοράστηκε χάρη στην ομώνυμη μεγάλη εμπορική θεατρική επιτυχία της Καρέζη τη σεζόν 1964-'65. 

Η ηθοποιός ήταν πραγματικά ενθουσιασμένη με την αγορά του σκάφους και με το γεγονός ότι ήταν επιτέλους καπετάνισσα. Διοργάνωνε εξορμήσεις στα κοντινά νησιά όποτε έβρισκε χρόνο και απολάμβανε την κάθε στιγμή. Είχε μάλιστα φωτογραφηθεί στο κατάστρωμά του για το ''Paris Match''. 


Η χαρά της όμως δεν κράτησε πολύ. Τα έξοδα συντήρησης του καϊκιού αποδείχθηκαν υπέρογκα, η ίδια δεν είχε ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και τη διάθεση να ασχοληθεί με τη φροντίδα του όπως θα έπρεπε και την ίδια στιγμή ο γάμος της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου έφτανε στο τέλος του. Με τη λήξη του χάθηκε η όρεξη για θαλάσσιες αποδράσεις, μπήκε λοιπόν και το πωλητήριο στο σκάφος και κάπου εκεί τελείωσαν οι ναυτικές περιπέτειες για την Τζένη Καρέζη....

Μιχάλης Αργυρόπουλος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο