15 Ιουν 2020

Τέλος εποχής στα «Looney Tunes»: Ο Έλμερ Φαντ αντί για όπλο θα κρατάει δρεπάνι (φώτο-βίντεο)


Με την πρεμιέρα της αγαπημένη σειράς «Looney Tunes», οι αγαπημένοι ήρωές της θα μπουν σε ...
νέα εποχή, καθώς ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς του.
Σύμφωνα με τους The New York Times, όταν η νέα εκδοχή της κλασσικής σειράς κινουμένων σχεδίων θα αρχίσει να προβάλλεται στη νέα υπηρεσία streaming που ανήκει στη Warner Bros., ο εχθρός του Μπαγκς Μπάνι, Έλμερ Φαντ, δεν θα είναι πλέον οπλισμένος.

Ενώ η επικαιροποιημένη σειρά θα διατηρήσει τη βία και το χάος των αρχικών ταινιών μικρού μήκους - ιπτάμενα αμόνια, δυναμίτη κ.λπ. - θα υπάρξει μια εξαίρεση: δεν θα υπάρχουν πυροβόλα όπλα.

«Δεν προβάλλουμε όπλα» είπε ο Πίτερ Μπράουνγκαρντ, εκτελεστικός παραγωγός και υπεύθυνος προγράμματος της σειράς «Looney Tunes». «Μπορούμε όμως να έχουμε καρτουνίστικη βία - TNT, τις εφευρέσεις της ACME» ανέφερε.


Σύμφωνα με τον Μπράουνγκαρντ, η αφαίρεση του κυνηγετικού όπλου από τον κυνηγό λαγών Έλμερ Φαντ είναι μία από τις λίγες αλλαγές που θα δουν οι θεατές στα νέα κινούμενα σχέδια που προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο πρωτότυπα.

Η σειρά θα παραμείνει πιστή στο πνεύμα της πρωτότυπης, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες ευαισθησίες, ανέφερε εξηγώντας ότι θα διατηρηθούν οι παγίδες, ο δυναμίτης, τα κανόνια καθώς και τα αμόνια, χρηματοκιβώτια και πιάνα που πέφτουν στα κεφάλια ανυποψίαστων χαρακτήρων.

«Πάντα σκεφτόμουν: “Τι θα γινόταν αν η Warner Bros. δεν είχε σταματήσει ποτέ να γυρίζει τα κινούμενα σχέδια "Looney Tunes”;» είπε ο Πίτερ Μπράουνγκαρντ. «Όσο περισσότερο μπορούσαμε, αντιμετωπίσαμε την παραγωγή με αυτόν τον τρόπο».


Η Warner Bros. παραγωγός της σειράς κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ που παρουσιάζει τον Έλμερ να κυνηγά τον Μπαγκς Μπάνι με ένα δρεπάνι.

Όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης storyboard, Ράιαν Κάταμ οι θεατές δεν πρέπει να ανησυχούν ότι η νέα σειρά «Looney Tunes» γίνεται πολύ πολιτικά ορθή.

«Περνάμε από αυτό το κύμα κατά του εκφοβισμού, όλοι πρέπει να είναι φίλοι, όλοι πρέπει να τα πηγαίνουν καλά» τόνισε. «Η σειρά «Looney Tunes» είναι σχεδόν το αντίθετο. Είναι δύο χαρακτήρες σε διένεξη, μερικές φορές γίνονται αρκετά βίαιοι» σημείωσε.

Οι ταινίες της σειράς θεωρούνται πλέον από τις σπουδαιότερες κωμωδίες κινουμένων σχεδίων. Άρχισαν να προβάλλονται το 1930 σε κινηματογραφικές αίθουσες πριν από ταινίες μεγάλου μήκους και μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση το 1960.


Στην πάροδο των χρόνων, τα «Looney Tunes» και η συγγενής σειρά «Merrie Melodies» έχουν προταθεί για 22 Όσκαρ, κερδίζοντας πέντε. Τέσσερις ταινίες της σειράς έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο