25 Ιουν 2020

Ισπανία: «Φύτεψαν» νεοκλασικό θέατρο της Βαρκελώνης για να παίξουν όπερα (βίντεο)


Η Όπερα Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε ξανά τις πύλες της μετά την πανδημία του κορωνοϊού, με μια συναυλία πολύ ...
διαφορετική από τις συνηθισμένες.




Δεν κράτησαν ούτε καν τις… αποστάσεις οι «θεατές», δεν χρειαζόταν άλλωστε. Συνολικά, 2.292 φυτά αποτέλεσαν το «κοινό» του κουαρτέτο εγχόρδων που έπαιξε το έργο του Τζιάκομο Πουτσίνι «Crisantemi», με τη συναυλία να μεταδίδεται και σε live streaming για όσους -ανθρώπους- ενδιαφέρονταν να την παρακολουθήσουν.

«Άκουσα πολλά περισσότερα πουλιά να κελαηδούν. Τα φυτά στον κήπο μου -και έξω- μεγάλωσαν πιο γρήγορα», ανέφερε για την περίοδο της καραντίνας ο μαέστρος Εουτζένιο Αμπούντιο, για να προσθέσει: «Χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι ίσως τώρα μπορώ να συνδεθώ ακόμη πιο στενά με τους ανθρώπους και τη φύση. Η φύση προχώρησε και κατέλαβε τους χώρους που της είχαμε αρπάξει».

Το νεοκλασικό θέατρο της Βαρκελώνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, με τα φυτά να «απολαμβάνουν» αυτήν την ιδιαίτερη συναυλία που δόθηκε για χάρη τους. Αναμφίβολα, μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, καθώς τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν σε γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορωνοϊού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο