16 Ιουν 2020

Ψηφιακές δημοπρασίες: Πώς μπορείς να διεκδικήσεις έναν «Φασιανό» από το σαλόνι σου


Την τέχνη σπίτι μας με ένα κλικ φέρνει ο οίκος δημοπρασιών Kapopoulos Fine Arts Auction House.

Πραγματοποιεί κάθε ...
βδομάδα, ψηφιακές δημοπρασίες, προσφέροντας στο φιλότεχνο κοινό έργα υψηλής αισθητικής, Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, σε εντυπωσιακές τιμές εκκίνησης.
Ηλεκτρονικές δημοπρασίες Παρασκευή – Κυριακή

Η Ηλεκτρονική Δημοπρασία αρχίζει κάθε Παρασκευή στις 19:00 και είναι ενεργή μέχρι Κυριακή στις 22:00. 

Οι δημοπρασίες μέσω διαδικτύου ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου, λίγο μετά την επιβολή της καραντίνας και συνεχίζονται από τότε, ανελλιπώς.

Ως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 11 δημοπρασίες, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου ξεκινά η 12η δημοπρασία που θα διαρκέσει ως την Κυριακή 14 Ιουνίου. Οι δημοπρασίες θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο από Παρασκευή ως Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Σπύρος Βασιλείου

Δημοπρασίες με έργα σημαντικών ελληνων καλλιτεχνών

Όπως επισημαίνει ο ιδρυτής του οίκου Βαγγέλης Καπόπουλος: «είχαμε ήδη έτοιμη την υποδομή για την διενέργεια ψηφιακών δημοπρασιών και σκοπεύαμε να τις ξεκινήσουμε τον προσεχή Δεκέμβριο. Λόγω ωστόσο της καραντίνας θελήσαμε να τις επισπεύσουμε, προσπαθώντας από την πλευρά μας να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού για την τέχνη. Έτσι πάντα με σεβασμό στα μέτρα ασφαλείας και προστασίας, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ξεκινήσαμε τις δημοπρασίες μέσω διαδικτύου».


Κωστής Γεωργίου

«Μένοντας σπίτι οι φιλότεχνοι μπορούν πολύ απλά και εύκολα να αποκτήσουν πολύ σημαντικά έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, σε πολύ χαμηλές, συμβολικές τιμές εκκίνησης.

Είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας σε μια εποχή που μας καλεί να γίνουμε πιο εφευρετικοί και να κρατήσουμε λειτουργική και ζωντανή τη σχέση μας με το φιλότεχνο κοινό. Είμαστε ο μοναδικός οίκος στην Ελλάδα που διενεργεί δημοπρασίες μέσω διαδικτύου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2021 κλείνουμε τριάντα χρόνια παρουσίας του οίκου μας και θέλαμε, με την μεγάλη εμπειρία που έχουμε, για άλλη μια φορά, να είμαστε πρωτοπόροι και δημιουργικοί».


Βασίλης Σολιδάκης

Ποια είναι η ανταπόκριση σ αυτόν τον νέο τρόπο επικοινωνίας; «Οι ψηφιακές δημοπρασίες είναι μια αγαπημένη συνήθεια που ήρθε για να μείνει και μας συνδέει με έναν διαφορετικό τρόπο με το κοινό μας», επισημαίνει ο κ. Καπόπουλος. «Μάλιστα πέρα από το δικό μας μεγάλο πελατολόγιο, ένα άλλο μεγάλο νεανικό κοινό έχει προκύψει που ενδιαφέρεται για την τέχνη και είναι πιο εξοικοιωμένο με το διαδίκτυο και αρέσκεται σ αυτόν τον τρόπο προσέγγισης της ζωγραφικής μέσα από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Αυτό το νέο κοινό δείχνει βεβαίως εμπιστοσύνη στο όνομα του οίκου μας. Πλέον αυτή η αγορά έχει ενισχυθεί και τα σχόλια των αγοραστών είναι πολύ θετικά. Μπορούν να βλέπουν τα έργα κάθε δημοπρασίας και να ενημερώνονται γι αυτά και τα χαρακτηριστικά τους από το site ΕΔΩ.


Αλέκος Φασιανός

«Επίσης μπορούν αν θέλουν να δουν και πραγματικά τα έργα να περάσουν τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας από τα γραφεία του οίκου μας στην οδό Ευελπίδων 94 (πρώην Βάρης Κορωπίου). Αυτό που μας κάνει ασυναγώνιστους είναι οι τιμές μας που ξεκινούν από πολύ χαμηλά και προσφέρουν αληθινές ευκαιρίες».

PAVLOS (ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)

«Σε κάθε δημοπρασία πωλούνται ως την Δευτέρα περί το 75% των έργων. Είμαστε ευτυχείς που ανταποκριθήκαμε στις νέες συνθήκες, καθιερώσαμε με τόση επιτυχία τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό και θα συνεχίσουμε» αναφερει ο Βαγγελης Καπόπουλος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο