16 Ιουν 2020

Νέο ΔΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος -Η Ελλη Ανδριοπούλου διευθύνουσα σύμβουλος


Μια γυναίκα που γνωρίζει το ΚΠΙΣΝ πριν καν μπουν οι μπουλντόζες στον χώρο και εγκατασταθεί το εργοτάξιο...
, η Ελλη Ανδριοπούλου αναλαμβάνει το τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό, ενώ δύο νέα μέλη εμφανίζονται στο επταμελές ΔΣ που όρισε ο υπουργός Οικονομικών.
Με κάποιον τρόπο, είναι αυτή μια ιστορική στιγμή για το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Νέα πρόσωπα έρχονται να το οδηγήσουν στην καινούρια του εποχή, μετά τα πρώτα τρία χρόνια και τέσσερις μήνες της δημιουργίας και δράσης του, όπου το στοίχημα τού να αγαπηθεί και να κατοικηθεί από το κοινό κερδήθηκε. Όμως το τιμόνι δεν περνά σε έναν νέο «ένοικο» του χώρου, αλλά σε μια γυναίκα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ΚΠΙΣΝ, πριν καν μπουν οι μπουλντόζες, όταν ήταν όραμα και σχέδια στα χαρτιά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας.

Η Ελλη Ανδριοπούλου στο ΚΠΙΣΝ όταν ήταν ακόμα εργοτάξιο!

Πρόκειται για την Ελλη Ανδιοπούλου που αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος και είναι το μόνο εκτελεστικό μέλος του νέου ΔΣ που όρισε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του iefimerida.gr.

To ΔΣ είναι επταμελές και αποτελείται από τον Γιώργο Κουμεντάκη καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τον Σταύρο Ζουμπουλάκη πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθηκης, τον Δημήτρη Κάρναβο δήμαρχο Καλλιθέας, την Τίνα Στέα (η οποία παραμένει από την προηγούμενη σύνθεση). Τα νέα πρόσωπα στο ΔΣ είναι ο νομικός ειδικός σε ζητήματα φορολογίας Ευστάθιος Μπακάλης και ο Κωνσταντίνος Μαγουλάς, καθηγητής, κοσμήτορας της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Σημειώνουμε ότι τα μέλη ορίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΚΠΙΣΝ Α.Ε. Ένα μέλος ορίζεται ως εκπρόσωπος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ένα ως εκπρόσωπος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ μέλος ex officio ορίζεται και ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Ο Νίκος Μανωλόπουλος, πρώτος διευθυντής του ΚΠΙΣΝ που είχε οριστεί μαζί με το ιδρυτικό ΔΣ (με πρόεδρο τότε τον Γιώργο Κιμούλη για μόλις 17 μέρες μέχρι να παραιτηθεί και να τον διαδεχθεί η Λυδία Κονιόρδου η οποία επίσης παραιτήθηκε για να κατέβει στις Ευρωεκλογές) από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αποχωρεί. Το προηγούμενο ΔΣ είχε οριστεί στις 17 Φεβρουαρίου του 2017, τέσσερις μέρες μετά την πανηγυρική υπογραφή για την παράδοση της μοναδικής μετοχής του ΚΠΙΣΝ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό δημόσιο και δη στο υπουργείο Οικονομικών. 

Η Έλλη Ανδριοπούλου εργάζεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το 2012 και σήμερα είναι η Υπεύθυνη Διαχείρισης Δωρεάς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Έχει επίσης διατελέσει Διοικητική Διευθύντρια του ΙΣΝ στην Αθήνα και Διοικητική Διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ. Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της στο Ίδρυμα, ήταν Γενική Διευθύντρια Marketing στη Citibank και έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Oliver Wyman στη Βοστώνη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Kellogg School of Management, Northwestern University, και πτυχίου BA στην Ψυχολογία από το Deree College.

Η Ελλη Ανδριοπούλου

Φιγούρα γνώριμη σε όσους κυκλοφορούν στο ΚΠΙΣΝ και όχι μόνο στους εργαζόμενους, πάντα εκεί, από τις δράσεις ως και τους μαραθωνίους, τα SNF Run στα οποία συμμετείχε κάθε Ιούνιο, τις κρίσιμες συσκέψεις. Γνωρίζει πλήρως την ανθρωπογεωγραφία, τις προδιαγραφές, την υποδομή και τις δυνατότητες του χώρου. Βρέθηκε στην θέση κλειδί να επιβλέπει τη διαχείριση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει και σχέση με το όραμα δράσεων και στρατηγικής του ΚΠΙΣΝ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ για την πρώτη συνεδρίαση. Το στοίχημα έχει κερδηθεί, όμως οι απαιτήσεις είναι αναπάντεχα μεγάλες πλεον στην σκιά της πανδημίας και των συνεπειών που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής και κυρίως της συμβίωσης σε χώρους δημόσιους, σε αγορές, θέατρα και πάρκα.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο