8 Ιουν 2020

Αγνώριστος ο γόης έφηβος του American History: Οι καταχρήσεις και η σημερινή εικόνα στα 43 που προβληματίζει


Τα Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας (πρωτότυπος τίτλος: American History X) είναι αμερικανική δραματική ταινία του...
1998 σε σκηνοθεσία Tony Kaye και σενάριο γραμμένο από τον David McKenna. Πρωταγωνιστούν οι Έντουαρντ Νόρτον και Edward Furlong, και από κοινού οι Fairuza Μπαλκ, Stacy Keach, Elliott Gould, Avery Brooks, Ethan Suplee και Beverly D’Angelo. Η ταινία κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Οκτωβρίου 1998 και διανεμήθηκε από την New Line Cinema.




Η ταινία αφηγείται την ιστορία των δύο αδελφών από το Βένις (Λος Άντζελες) που συμμετέχουν στο νεοναζιστικό κίνημα. Ο μεγαλύτερος αδελφός κάνει τρία χρόνια στη φυλακή για εθελοντική ανθρωποκτονία, αλλάζει τις πεποιθήσεις του και προσπαθεί να αποτρέψει τον αδελφό του να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι. Η ταινία είναι στο στυλ της μη γραμμικής αφήγησης. Απέφερε συνολικά πάνω από $ 23 εκατομμύρια στο διεθνές box office.


Οι κριτικοί επαίνεσαν ως επί το πλείστον την ταινία και την ερμηνεία του Νόρτον, η οποία του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού. Τον Σεπτέμβριο του 2008, το περιοδικό Empire την ονόμασε την 311η καλύτερη ταινία όλων των εποχών.


Το Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης (αγγλικά: Terminator 2: Judgment Day)

Είναι περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 1991, σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον και σε σενάριο του ίδιου και του Γουίλιαμ Γουίσερ Τζούνιορ. Πρωταγωνιστούν οι Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Λίντα Χάμιλτον, Έντουαρντ Φερλόνγκ και Ρόμπερτ Πάτρικ. Αποτελεί την συνέχεια της πρώτης ταινίας Ο Εξολοθρευτής (The Terminator, 1984). H ταινία ακολουθεί τη Σάρα Κόνορ και το γιο της, Τζον, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από έναν νέο και πιο εξελιγμένο εξολοθρευτή, ο οποίος σκοπό έχει να σκοτώσει τον Τζον πριν γίνει ο αρχηγός της αντίστασης. Ένας παλαιότερος και λιγότερο εξελιγμένος εξολοθρευτής αναλαμβάνει να προστατεύσει τη Σάρα και τον Τζον και να βοηθήσει να αποφευχθεί η Μέρα της Κρίσης, μια μέρα της ιστορίας όπου οι μηχανές θα εξεγερθούν και θα εξαφανίσουν όλη την ανθρωπότητα.

Ο Εξολοθρευτής 2 ήταν μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία. Παγκοσμίως απέφερε 519,8 εκατομμύρια δολάρια και έλαβε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας 4. Τον τίτλο τον κράτησε για 12 χρόνια, μέχρι την επόμενη ταινία του Κάμερον, Avatar.


Πώς είναι σήμερα ο Edward Furlong από τον Εξολοθρευτή και το American History X

Σήμερα είναι σχεδόν αγνώριστος και η εμφάνισή του μαρτυράει πως περνάει δύσκολα και τα οικονομικά του δεν είναι στην καλύτερή τους φάση.Μετά τις επιτυχίες του σε μικρή ηλικία στον «Εξολοθρευτή 2» και το «American History X», η καριέρα του διαγραφόταν λαμπρή.


Ο Edward Furlong συνδύαζε την καλή εμφάνιση με ένα αντισυμβατικό στυλάκι που ελάχιστοι έφηβοι ηθοποιοί είχαν πραγματικά. Ήταν από εκείνα τα παιδιά που σε προδιέθεταν με το ύφος τους για δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους σκληρών ή προβληματικών παιδιών.

Στην διαδρομή του στη λεωφόρο της δόξας εκτός το να συμμετέχει σε πολύ καλές παραγωγές, ο Edward Furlong κέρδισε βραβεία ερμηνείας και φωτογραφήθηκε ακόμα και ως μοντέλο σε καμπάνια του Calvin Klein.

Δυστυχώς δεν ξέφυγε από την συνηθισμένη πορεία όλων των παιδιών που γίνονται σταρ σε μικρή ηλικία. Έμπλεξε με τα σκληρά ναρκωτικά και το αλκοόλ και είχε σοβαρά προβλήματα με την αστυνομία για περιπτώσεις οικογενειακής βίας και ξυλοδαρμούς.


Σήμερα στα 43 του με την καριέρα του εντελώς κατεστραμμένη, ο Edward Furlong είναι σχεδόν αγνώριστος και η κακή του εικόνα ομολογεί πως έχει ακόμα προβλήματα αλκοολισμού και ναρκωτικών.

Ομολογεί πως συχνά βλέπει εφιάλτες πως κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών και ξυπνάει ιδρωμένος πιστεύοντας πως πέθανε και επανήλθε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο