23 Μαΐ 2020

Νέα Υόρκη: Ακυρώνεται το φετινό MET Gala - Το Μητροπολιτικό Μουσείο ανοίγει ξανά τον Αύγουστο


Η διοργάνωση του 2020 είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς σηματοδοτούσε τα 150 χρόνια του Μουσείου. ...
Μετά από μήνες ανεπίσημων διαρροών, ήρθε η ώρα της αλήθειας: Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω πανδημίας από τον περασμένο Μάρτιο, ανακοίνωσε μέσω της αμερικανικής Vogue ότι το φετινό Met Gala ακυρώνεται.




Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μουσείο, το πολυαναμενόμενο γκαλά που συνήθως πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, ακυρώνεται λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. 

Η σπουδαιότερη ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση στο ημερολόγιο της μόδας, που έκανε πρεμιέρα το 1948 υπό μορφή φιλανθρωπικού δείπνου, διοργανώνεται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η φετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς σηματοδοτούσε τα 150 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου, τα οποία το ίδρυμα σχεδιάζει να τιμήσει με μία μεγάλη «εκπρόθεσμη» γιορτή το 2021. 

Ωστόσο, το Μουσείο, το οποίο θα επαναλειτουργήσει στα τέλη του καλοκαιριού, θα παρουσιάσει την θεματικά αντίστοιχη με το Met Gala 2020 έκθεση, με τίτλο «About Time: Fashion and Duration», που θα καταγράφει 150 χρόνια μόδας -από το 1870 έως σήμερα- και θα εγκαινιαστεί στις 29 Οκτωβρίου (διάρκεια έως τις 7 Φεβρουαρίου 2021). 

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέα Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τις πύλες του στα μέσα Αυγούστου «ή πιθανώς λίγες εβδομάδες αργότερα». 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου, ιστορικός τέχνης Ντάνιελ Βάις «Το Met έχει περάσει πολλά στα 150 χρόνια λειτουργίας του και σήμερα παραμένει ένας φάρος ελπίδας για το μέλλον… Αυτές τις δύσκολες και αβέβαιες στιγμές, παίρνουμε κουράγιο προσβλέποντας στην ημέρα που θα μπορέσουμε ξανά να σας καλωσορίσουμε όλους και να θαυμάσουμε τις συλλογές και εκθέσεις του Μουσείου».

Με πληροφορίες από ibTimes

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο