23 Μαΐ 2020

Κάννες: Αντί για φεστιβάλ και κόκκινο χαλί, drive-in, μάσκες και ποπ κορν


Ένας χώρος στάθμευσης δίπλα στη θάλασσα έγινε drive-in και οι ντόπιοι απόλαυσαν την κλασική ταινία του ...
Σπίλμπεργκ «Ε.Τ.».

Υπό κανονικές συνθήκες οι Κάννες θα πρωταγωνιστούσαν τις ημέρες αυτές στα διεθνή ΜΜΕ λόγω του Φεστιβάλ, το οποίο ωστόσο αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. 
Χωρίς σινεμά, σταρ και κόκκινο χαλί, τίποτα δεν θυμίζει τις δόξες της παραλιακής λεωφόρου της πόλης, της θρυλικής Κρουαζέτ με τους διάσημους φοίνικες.

Και ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και εστιατόρια παραμένουν κλειστά στη Γαλλία, οι κάτοικοι μετέτρεψαν σε drive-in ένα παραθαλάσσιο πάρκινγκ. Μόλις έπεσε το σούρουπο, συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίντα τους για να απολαύσουν την κλασική ταινία του Σπίλμπεργκ από το μακρινό 1982, «Ε.Τ. Ο Εξωγήινος». 

Τα 51 οχήματα που επετράπη να εισέλθουν στον χώρο της προβολής στάθμευσαν σε συγκεκριμένα σημεία, κρατώντας τις αποστάσεις, με θέα τη θάλασσα. Το προσωπικό, που φορούσε διαφανείς ασπίδες προσώπου, σκάναρε τα εισιτήρια. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ Καννών αναβάλλεται. Την πρώτη χρονιά, το 1939, διακόπηκε λίγο μετά την προβολή της ταινίας «Η Παναγία των Παρισίων» του Γουίλιαμ Ντίτερλι -της μοναδικής που προβλήθηκε- λόγω της εισβολής της Γερμανίας στην Πολωνία, που ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως επίσης διακόπηκε και τον Μάη του 1968 με την εξέγερση των φοιτητών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα. 

Ο δήμαρχος των Καννών Νταβίντ Λινάρ δήλωσε ότι το drive-in είναι ο τρόπος της πόλης να αποτίσει τιμή στο σινεμά και να δείξει πόσο «μας λείπουν οι ταινίες».
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο