13 Απρ 2020

Το παράπονο του Tom Hanks για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό


O Tom Hanks ανέλαβε να συστήσει στους Αμερικανούς τη νέα «μορφή» του “Saturday Night Live: At Home” μέσω ...
ενός μονολόγου που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο σπίτι του. Κατά τη διάρκειά του, μίλησε για την εμπειρία του ως ασθενής του κορωνοϊού και πώς αυτή οδήγησε στο να δεχθεί αυτήν την πρόταση από το SNL.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην περιγραφή του δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει το χιούμορ του.




«Είναι μια περίεργη στιγμή για να προσπαθείς να είσαι αστείος, αλλά προσπαθώντας να είμαι αστείος είναι το όλο θέμα του SNL, έτσι σκεφτήκαμε, “τι στο καλό, ας κάνουμε μία προσπάθεια”. Γιατί εγώ ως οικοδεσπότης; Λοιπόν, για έναν, είμαι το διάσημο καναρίνι στο ορυχείο* για τον κορωνοϊό.» […]

«Από όταν διαγνώστηκα (θετικός στον Covid-19) είμαι περισσότερο από ποτέ ο… “μπαμπάς” των Η.Π.Α. Κανείς δε θέλει να είναι γύρω μου για πολύ και κάνω τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα.»

Παράλληλα, αστειεύτηκε για το πώς ήταν να λαμβάνει ιατρική φροντίδα στην Αυστραλία όπου και είχε νοσήσει και πώς μικρές πολιτιστικές διαφορές έκαναν τις καταστάσεις κάπως δυσνόητες για τον ίδιο.

«Τώρα, ο κόσμος στην Αυστραλία είναι φανταστικός με κάθε τρόπο, αλλά χρησιμοποιούν για τη θερμοκρασία κλίμακα Κελσίου αντί για Φαρενάιτ, όταν παίρνουν τη θερμοκρασία σου. Έτσι, όταν μπήκαν μέσα και είπαν:”Έχεις 36″, μου φάνηκε πολύ κακό. Τελικά αποδείχθηκε ότι το 36 ήταν καλό. Το 38 είναι κακό. Οπότε βασικά, πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο το Χόλιγουντ μεταχειρίζεται τις γυναίκες ηθοποιούς.», εξήγησε χαριτολογώντας για να προσθέσει:

«Τώρα, η σύζυγός μου και εγώ, είμαστε καλά, τα πάμε σπουδαία. Χαλαρώνουμε στο σπίτι (είμαστε αραχτοί), όπως θα έπρεπε να κάνουμε όλοι. Στην πραγματικότητα, αυτό το κοστούμι, είναι η πρώτη φορά που φοράω κάτι άλλο εκτός από φόρμες από τις 11 Μαρτίου. Και η σύζυγός μου έπρεπε να με βοηθήσει να το βάλω, γιατί ξέχασα πως λειτουργούν τα κουμπιά. […] Δεν υπάρχει πια τέτοιο πράγμα όπως τα Σάββατα, είναι απλά “Κάθε μέρα είναι σήμερα” και δε βγαίνουμε σε ζωντανή μετάδοση, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κάνουμε να μοιάζει με το SNL που ξέρετε και αγαπάτε».

Πέρα από τα αστεία, ο Hanks φρόντισε να κλείσει το μονόλογό του με ένα συγκινητικό και εγκάρδιο μήνυμα ευγνωμοσύνης και ενότητας:

«Μείνετε ασφαλείς, είμαστε σε αυτό για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει και θα το περάσουμε μαζί, θα ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, εκείνους που δουλεύουν στις πρώτες βοήθειες και όλους όσοι βοηθούν, όσους γεμίζουν τα ράφια, παραδίδουν το φαγητό μας, ετοιμάζουν φαγητό σε πακέτο, τους άντρες και τις γυναίκες που βοηθούν τη χώρα να συνεχίσει σε μια περίοδο που τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Θα τους φροντίσουμε και θα φροντίσουμε ο ένας τον άλλον. Οπότε ας προσπαθήσουμε για τώρα απλά να απολαύσουμε την εκπομπή.» “

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο