13 Απρ 2020

To Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ για τον άνθρωπο monachous monachous - Κάλεσμα για νέες “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” δραστηριότητες


Στη νέα εποχή, που έχει νέα πρωτόγνωρα πράγματα να μας προτείνει πρέπει να απαντήσουμε και να αντισταθούμε με ...
νέα όπλα. Μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αδρανείς και απαθείς. Τα πράγματα και τα γεγονότα δεν μας επιβάλλονται, αλλά εμείς τα οδηγούμε. Έτσι λοιπόν στο σύνθημα «Μένουμε σπίτι» προσθέτουμε «…εντάξει, αλλά σε εγρήγορση».
Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ λοιπόν καλεί τον κόσμο (φοβόμαστε να πούμε κοινό) αντί μπαγιάτικων προηγούμενων παραστάσεων, να ανταποκριθεί σε τρεις πρωτότυπες φρέσκιες δράσεις/προτάσεις :


Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

Μια συζήτηση κάθε βδομάδα με γνωστούς ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τρέχοντα θεατρικά/καλλιτεχνικά προβλήματα, με την ευκαιρία που μας δίνει η «στάση εργασιών» του Κου Covid-19. Είναι ευκαιρία μέσα στην αναγκαστική σχόλη μας να κουβεντιάσουμε πράγματα που σκεφτόμασταν τον καιρό του «δεν προλαβαίνω τώρα».

Η πρώτη συζήτηση θα γίνει με ανθρώπους του θεάτρου από το εξωτερικό, που θα μας μεταφέρουν την κατάσταση από τον δικό τους χώρο, κάνοντας focus φυσικά σε ζητήματα δικά μας, του θεάτρου. Θα συνομιλήσουν με τον Νίκο Καμτσή: η Meri Malaguti, CEO του θεάτρου AIDA FONDAZIONE από την VERONA, η Annia Giniewska από το theatre Krzyk από την Πολωνία και ο Uxio Novoneyra του NOVONEYRA Culture Foundation από το Santiago de Compostela.


Δευτέρα 13 Απριλίου στις 18.00 στη σελίδα του Τόπος Αλλού στο Facebook


Τα Παραμύθια της οθόνης

Mία δράση που αφορά τα παιδιά και τους γονείς και υλοποιείται από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, την παιδική μας σκηνή, και τους ηθοποιούς μας. Ένας ηθοποιός από το θέατρο, έχει στήσει το σκηνικό του ειδικά για την κάμερα και μας λέει παραμύθια παίζοντας, ζωντανεύοντας τα και επικοινωνώντας με τα έγκλειστα παιδιά και τους γονείς.

H θεατρική δράση είναι ειδικά μελετημένη και στημένη για την κάμερα, καθώς και η διάδραση που γίνεται με τα παιδιά που παρακολουθούν. Η διαδικτυακή παράσταση γίνεται μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας και μπορεί να γίνει με έναν ή περισσότερους μικρούς θεατές-γονείς.

Βασική προϋπόθεση να υπάρχει laptop με κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο και να προηγηθεί επικοινωνία μαζί μας για να μας δώσουν ένα mail, ώστε να γίνει η σύνδεση και στη συνέχεια η παράσταση. Η δράση είναι πιλοτική και άρα ΔΩΡΕΑΝ. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6944360015 και να κλείσουν την «παράσταση τους.»

Επιμέλεια - σκηνοθεσία- ερμηνεία: Λαμπρινή ΘάνουΦώτα πάμε…

Πρόκειται για ένα κάλεσμα. Μία πρόσκληση σε όποιον αισθάνεται δημιουργικά, καθώς είναι κλεισμένος , όπως όλοι μας, στο σπίτι του.

Εάν λοιπόν αυτή η κατάσταση απελευθερώνει τη φαντασία, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα σας, ελάτε να το κάνουμε μαζί!

Εκφραστείτε γράφοντας ένα ποίημα, διήγημα, μια βαθύτερη σκέψη σας ή ένα παραμύθι.

Εκφραστείτε με τη μουσική παίζοντας ένα μουσικό έργο, τραγουδώντας ένα τραγούδι.

Εκφραστείτε παίζοντας ένα θεατρικό σκετς ή μονόλογο, δικό σας η άλλου συγγραφέα, μόνοι σας η μαζί με κάποιον άλλο.

Ελάτε, μαζί με άλλους δημιουργούς, να γίνουμε μία παρέα από το σπίτι και να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δημιουργήσουμε ένα συλλογικό έργο και να το παρουσιάσουμε σε live streaming στις σελίδες του θεάτρου.

Και όταν με το καλό ξεμπλέξουμε από τον ακατανόμαστο κορωνοϊό, να την παρουσιάσουμε –γιατί όχι- σε μία πανηγυρική παράσταση στο θέατρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να στείλετε ένα mail στο toposallou@aol.com .

Εμείς θα σας στείλουμε μία έντυπη φόρμα, όπου θα περιγράψετε με λεπτομέρεια αυτό που θέλετε να παρουσιάσετε. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι μία συνάντηση για μια πρόβα τζενεράλε και τέλος, η παρουσίαση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο