19 Μαρ 2020

Η ΕΕ ζητά από το Netflix και το Youtube να «ρίξουν» την ανάλυση


Ο Τιερί Μπρετόν, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπεύθυνος ψηφιακής πολιτικής, ζήτησε ...
από τους ευρωπαϊκούς παρόχους να «ρίξουν» την ανάλυση από υψηλή σε κανονική σε υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix και το Youtube.




Με τους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι να αυξάνονται όλο και περισσότερο, τα δίκτυα υπερφορτώνονται, αλλά ανοίγουν και νέα πεδία για πιθανούς χάκερ. Η ΕΕ ζήτησε επίσης από τους ίδιους τους χρήστες να καταναλώνουν με περισσότερη σύνεση τα δεδομένα τους.

Ήδη κάποιοι πάροχοι δικτύων στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα, αν και σε γενικές γραμμές, τα δίκτυα λειτουργούν χωρίς σοβαρές δυσκολίες. Με τα σπίτια να έχουν μετατραπεί συγχρόνως σε χώρους εργασίας αλλά και ψυχαγωγίας, από εκεί που η μεγαλύτερη κινητικότητα στα δίκτυα παρουσιαζόταν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, πλέον αυτό ισχύει και για τις πρωινές ώρες.

Από την άλλη, οι ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια προειδοποιούν πως το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι, «φέρνουν» τα εργασιακά τους δεδομένα στα οικιακά τους δίκτυα, ανοίγει την πόρτα σε ενδεχόμενους χάκερς να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα εταιρειών και επιχειρήσεων. Έτσι, οι επιχειρήσεις, από την μία, πρέπει να ρυθμίσουν την VPN σύνδεσή τους, ενώ οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν τυχόν μηνύματα και e-mail που μπορεί να λάβουν υποτίθεται για τον κορονοϊό, που δεν είναι παρά παραπλανητικά μηνύματα που σκοπό έχουν την εγκαθίδρυση κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο