10 Φεβ 2020

Παραμυθάς: Η αγαπημένη παιδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που μας μεγάλωσε και μας έμαθε τον κόσμο


Ο Παραμυθάς, είναι μια παιδική σειρά του παρελθόντος που βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα το 1978 όταν ήδη η ...
“Θεία Λένα” είχε κτίσει το παιδικό της κοινό. Η εν λόγω σειρά κράτησε έως το 1987 και αγαπήθηκε πολύ από τα τότε παιδιά που σήμερα ως ενήλικες τη θυμούνται με νοσταλγία αναπολώντας εκείνη την εποχή.

Τo 2007 ο Παραμυθάς απέκτησε blog

Λόγω της τεράστιας επιτυχίας του “Παραμυθά” αλλά και των εξαιρετικών συντελεστών της οι σημερινοί γονείς που παρακολουθήσαν ανελλιπώς την εκπομπή χάρηκαν με την επανεμφάνισή του.


Οι συντελεστές της εκπομπής ήταν η αφρόκρεμα της εποχής

Τις ιστορίες έγραφε ο Αλ. Κυριτσόπουλος. Η μουσική ήταν του Σταμάτη Σπανουδάκη, τα σκίτσα του Κυριτσόπουλου και η σκηνοθεσία/παρουσίαση του Νίκου Πιλάβιου.

Το 2009, άρχισε η παραγωγή 26 νέων επεισοδίων του «Παραμυθά» για λογαριασμό της ΕΡΤ, από την εταιρία παραγωγής Movieteller Films του Κωνσταντίνου Πιλάβιου, που ήταν ο σκηνοθέτης, animator και μοντέρ της εκπομπής.

Τα κείμενα και η παρουσίαση επιμελήθηκε προσωπικά ο Νίκος Πιλάβιος, οι εικονογραφήσεις ήταν της Στεφανίας Ταπτά και η μουσική της Μαριέττας Φαφούτη ενώ τα νέα αυτά επεισόδια προβλήθηκαν το 2012 από την τότε ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ και επαναλήφθηκαν το 2015.


Ο Πιλάβιος ως παρουσιαστής της Χιλιοποδαρούσας

Ο Νίκος Πιλάβιος, ως Τμηματάρχης Παιδικών Εκπομπών της ΕΡΤ1 γεύτηκε πολλές επιτυχίες τόσο ως παραγωγός όσο και ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Στις επιτυχίες του συγκαταλέγονται το “Αμπεμπαμλομ”, το “Γύρω – Γύρω Όλοι, η “Χιλιοποδαρούσα” καθώς και οι καλύτερες παιδικές σειρές εκείνης της δεκαετίας ( Κήπος με τα Αγάλματα, και Θησαυρός της Βαγίας).


Σήμερα δεν υπάρχουν ανάλογες παιδικές σειρές γι΄αυτό διαβάζετε στα παιδιά παραμύθια, πηγαίνετε τα στο θέατρο προκειμένου να διευρύνετε τους ορίζοντές τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο