10 Φεβ 2020

ΜΕΤΑΧΟΡΔΕΣ: Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη - Σάββατο 22 Φεβρουαρίου


Στο Μουσείο Μπενάκη επιστρέφει η Φιλαρμόνια για μια ακόμη συναυλία - την τρίτη της φετινής της σειράς – υπό τον ...
τίτλο ΜΕΤΑΧΟΡΔΕΣ το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Στο πρώτο μέρος, οι δεξιοτέχνες μουσικοί του συνόλου εγχόρδων της ορχήστρας θα συνεργαστούν με τον εξαιρετικό Έλληνα διεθνούς φήμης μαέστρο, Γιώργο Μπαλατσινό, σε ένα πρόγραμμα με μουσική του 20ού αιώνα για έγχορδα.




Η συναυλία θα ξεκινήσει με το έργο του Γιώργου Σισιλιάνου «Μεταμορφώσεις». Το έργο αυτό, σε ελεύθερη μορφή παραλλαγών, γράφτηκε το 1993 και αποτελεί μεταγραφή μιας σπουδής για πιάνο του ίδιου συνθέτη. Θα ακολουθήσει το Κοντσερτίνο για όμποε και ορχήστρα εγχόρδων του Νίκου Σκαλκώτα. Πρόκειται για ένα έργο που ο μεγάλος συνθέτης δεν πρόλαβε να ενορχηστρώσει. Η Φιλαρμόνια επιλέγει για τη συναυλία αυτή την ενορχήστρωση του Piero Guarino. Σολίστ στο όμποε είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης Κώστας Γιοβάνης.

Η συναυλία θα κλείσει με ένα από τα εμβληματικότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας. Ξεκινώντας τη συμμετοχή της στο διεθνές έτος Μπετόβεν (250 χρόνια από τη γέννησή του), η Φιλαρμόνια αναμετράται με την δημοφιλή Συμφωνία αρ. 5, σε ντο ελάσσονα. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκαν ολόκληρες αισθητικές θεωρίες και ρεύματα και με βάση το οποίο χαρακτηρίστηκαν συνθέτες, έργα, αλλά και ολόκληρες ιστορικές περίοδοι. Ένα έργο στο μεταίχμιο μεταξύ απαράμιλλης κλασικής αυστηρότητας και εκρηκτικής ρομαντικής εκφραστικότητας, σε μια ξεχωριστή και πολυαναμενόμενη ερμηνεία από τη Φιλαρμόνια και τον Γιώργο Μπαλατσινό.


Πληροφορίες

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, Ώρα 20:30

Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: https://www.apho.gr/


Εισιτήρια:

●10 € (φοιτητές, 65+, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

●15 € (γενική είσοδος)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/mouseio/mpenaki/metaxordes/

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο