7 Ιαν 2020

Επέλαση του «Ηφαιστίωνα» με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους - Πού χιονίζει, πώς θα κινηθεί ο Ηφαιστίων


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Σε άλλα σημεία με ...
κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας., στην Κρήτη με ισχυρές βροχοπτώσεις και στα πελάγη με θυελλώδεις ανέμους.




Πού έχει διακοπή η κυκλοφορία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού, ενώ το ίδιο συνέβη νωρίτερα και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία (από το ύψος του εστιατορίου "Θέα), καθώς και από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 27ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία

Μάλιστα δεν έλλειψαν και τα προβλήματα, τα οποία ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής, όπως στη Ζάκυνθο, όταν η μισή πόλη του νησιού βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Σήμερα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εντοπίζονται σε Αττική, Βοιωτία, Ανδρο και Τήνο. έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα στο δίκτυο εντοπίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα στη Βοιωτία, στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι, Δομβραίνα, Ελλοπία και Λεοντάρι.

Στην Αττική, παρουσιάζονται μεμονωμένα προβλήματα σε γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, της Πεντέλης και του Ασπρόπυργου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της 'Ανδρου και της Τήνου.


Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία -Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.


Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 11 μποφόρ.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο