18 Νοε 2019

Άρης Σερβετάλης: Έτσι οδηγήθηκα στον Θεό


Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ένθετο «Πολιτισμός» της εφημερίδας «Το Βήμα» παραχώρησε ο Άρης Σερβετάλης μιλώντας ...
-μεταξύ άλλων- για τους λόγους που τον έφεραν κοντά στον Θεό τα τελευταία χρόνια.




Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην εποχή της επιτυχίας που σημείωσε η σειρά «Είσαι το ταίρι μου». Όπως τονίζει ο ίδιος, η επιτυχία αυτή ήρθε σε μια φάση της ζωής του που δεν την περίμενε.

«Νομίζω ότι δεν ήμουν έτοιμος να το διαχειριστώ όλο αυτό, να διαχειριστώ τον εαυτό μου. Ήταν ένα κύμα που με ξεπερνούσε. Ήθελα να πάρω μια απόσταση» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μετάνιωσε ποτέ του αυτήν την απόφαση καθώς τον οδήγησε στο σήμερα και σε αυτό είναι τώρα.

«Όχι, δεν μετάνιωσα καθόλου που έκανα πίσω. Αντιθέτως. Τότε ήταν που μπήκα σε μια συχνότητα, κι αυτή η συχνότητα με ακολουθεί και την ακολουθώ. Έγινε οδηγός μου. Εννοώ ότι μπήκα σε μια κατάσταση να γνωρίσω καλύτερα περιοχές δικές μου, αδιαχείριστες. Αυτή ήταν και η διαδικασία που με οδήγησε στην πίστη, στον Θεό.»

Ερωτηθείς πώς έφτασε σε αυτήν την πίστη απαντά:

«Αυτό αποκαλύπτεται, συμβαίνει. Δεν έχει λογική. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Είναι αποκαλυπτικό. Συμβαίνει γιατί νιώθεις ένα συναισθηματικό πλήρωμα.»

Τέλος, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότιη αλλαγή αυτή καθόρισε τη ζωή του και τον ευατό του.

«Είναι τεράστια η αλλαγή. Τα βλέπεις όλα αλλιώς, τις προθέσεις των ανθρώπων, τον εαυτό σου σε σχέση με τους άλλους, αλλά κυρίως με τον εαυτό σου. Βλέπεις πόσο πολλά πρόσωπα έχεις και όλον αυτόν τον μηχανισμό που ήταν προ Χριστού και μετά Χριστόν. Η πίστη σου δείχνει έναν κόσμο που δεν τον βλέπεις με τη λογική, με τα μάτια. Επομένως ανοίγει ένα τοπίο αποκαλυπτικό. Είναι ένας άλλος κόσμος και αναρωτιέσαι πώς ήσουν πριν.»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο