10 Οκτ 2019

Όλοι οι Joker της μεγάλης οθόνης - Ποιος ήταν ο καλύτερος;


Σε ταινία αναφοράς για το 2019, αλλά και για τις ταινίες που στηρίζονται σε ήρωες κόμικς τείνει να μετατραπεί το διαβόητο «Joker» το οποίο ...
έχει προκαλέσει πραγματικό χαμό μεταξύ των σινεφίλ κι όχι μόνο και ενδέχεται να εξασφαλίσει στον Χόακιν Φίνιξ το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Ωστόσο, το «Joker» δεν είναι η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίζεται η νέμεσι του Μπάτμαν, ούτε είναι η πρώτη ιστορία στην οποία μαθαίνουμε για το πώς ένας άνθρωπος καταλήγει να γίνει ο φονικός κλόουν της Γκόθαμ Σίτι.

Παρακάτω, ακολουθούν κάποιοι από τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Joker στο σινεμά και επαφίεται στις προτιμήσεις του καθενός για το ποιος ήταν ο καλύτερος:


1. Χιθ Λέτζερ (The Dark Knight-2008)


Η τραγική ιστορία πίσω από τον Τζόκερ του Χιθ Λέτζερ (που πέθανε λίγο μετά την ολοκλήρωση της ταινίας) δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην ερμηνεία του ως ο ψυχωτικός κλόουν αντίπαλος του Μπάτμαν. Ο Λέτζερ πήρε μεταθανάτιο Όσκαρ για την ερμηνεία του και δικαίως, καθώς δεν υποδύθηκε τον Joker, ΕΓΙΝΕ ο Joker.


2. Τζακ Νίκολσον (Batman-1989)


Όταν η Warner εξέφρασε την ανησυχία της για το ύφος και στιλ του «Batman» του Τιμ Μπάρτον και ζήτησε περισσότερα εφέ, ο Μπάρτον φέρεται να είπε: «Τι τα θέλετε τα περισσότερα εφέ; Έχετε τον Νίκολοσον». Ο Νίκολσον έφερε τον Joker στα μέτρα του και συνδύασε τον εφιάλτη με το χιούμορ.


3. Σεζάρ Ρομέρο (Batman-1966)


Απόλυτα προσαρμοσμένος στο χαλαρό και διασκεδαστικό στιλ της σειράς και της ταινίας, ο Joker του Ρομέρο είναι αστείος, υστερικός και... με μουστάκι, καλυμένο κάτω από το μέικ απ του κλόουν.


4. Ζακ Γαλιφιανάκης (The Lego Batman Movie-2017)



Ο δημοφιλής κωμικός δάνεισε τη φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων και, προφανώς, ήταν πολύ «φιλικός για την οικογένεια».


5. Χόακιν Φίνιξ (Joker-2019)


Με το Χρυσό Φοίνικα των Καννών υπό μάλης, ο Joker του Φίνιξ είναι πραγματικά εφιαλτικός, με τον ηθοποιό να εμφανίζεται αποστεωμένος, και βουτηγμένος στην ψυχοπάθεια.


6. Τζάρεντ Λίτο (Suicide Squad-2016)


Ο ρόλος αποδείχθηκε τελικά πιο... περιφερειακός απ' όσο είχε αρχικά φανεί, ωστόσο ο Λίτο τράβηξε στα όρια -κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα εσπασε- τον χαρακτήρα, όσο λίγο κι αν εμφανίστηκε.

(η κεντρική φωτογραφία είναι από το περίφημο κόμικ «The Killing Joke» των Άλαν Μουρ και Μπράιαν Μπόλαντ, της DC Comics)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο