21 Οκτ 2019

Οι ταινίες του Hollywood προσλαμβάνουν «διαιτητή του σex» για τα γυρίσματα - Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας στον τομέα της ψυχαγωγίας


Το σκάνδαλο Weinstein του 2017 και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια αυξημένη ανάγκη για ...
ένα νέο ρόλο στις παραγωγές του Hollywood για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση....αυτόν του "διαιτητη του σeξ" η όπως λέγεται επίσημα του "συντονιστή οικειότητας" 




Από το 2017 και μετά ηθοποιοί όπως η Emily Meade αλλά και αρκετοί άλλοι άρχισαν να απαιτούν επαγγελματικές διασφαλίσεις για την ευημερία τους στο σετ. Δεδομένης της δομής της εξουσίας σε μια παραγωγή, οι ηθοποιοί (ιδιαίτερα νέοι, άπειροι) δεν θα μπορούσαν να εκφράσουν εύκολα τις διαφωνίες τους αν διευθυντές παραγωγής ή άλλοι παράγοντες αγνοούσαν τη συγκατάθεσή τους ή προηγούμενες συμφωνίες σχετικά με τις σκηνές σeξ. 

Έτσι η υπηρεσία ταλέντων του Λονδίνου Carey Dodd Associates προχώρησε σε μια εκστρατεία για ένα βιομηχανικό πρότυπο στο χειρισμό σκηνών οικειότητας χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που αναπτύχθηκαν από την Ita O'Brien, την νούμερο ένα ειδικό του χώρου στον συγκεκριμένο τομέα. 

Τον Οκτώβριο του 2018, το τηλεοπτικό δίκτυο HBO υιοθέτησε την πολιτική χρήσης συντονιστών οικειότητας για όλες τις σειρές και τις ταινίες που περιέχουν σeξουαλικές σκηνές και τον Ιανουάριο του 2019 το Netflix κυκλοφόρησε το Sεx Education, την πρώτη της παραγωγή που χρησιμοποίησε σαν συντονιστή οικειότητας την Ita O'Brien.

Ποια είναι όμως η δουλειά ενός συντονιστή οικειότητας. Σύμφωνα με τον Intimacy Directors International, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2016 από την Alicia Rodis, ένας συντονιστής οικειότητας αναμένεται να εξασφαλίσει ότι:

Όλο το προσωπικό και οι ηθοποιοί γνωρίζουν το πλαίσιο της οικειότητας και ότι είναι μέρος της ιστορίας/μυθοπλασίας

Η επικοινωνία σχετικά με την οικειότητα λαμβάνει χώρα μεταξύ των συμμετεχόντων και υπάρχουν διαθέσιμες οδοί για την αναφορά παρενόχλησης

Οι ηθοποιοί συνεχώς συναινούν σε όλες τις σκηνές οικειότητας,

Όλες οι σκηνές οικειότητας εκτελούνται σύμφωνα με μια "χορογραφία" που συμφωνήθηκε προηγουμένως

Οι ηθοποιοί ενθαρρύνονται να επισημάνουν το τέλος κάθε σκηνής και να σηματοδοτήσουν την επιστροφή στην πραγματική αλληλεπίδραση.

Ο ρόλος του συντονιστή οικειότητας δεν πρέπει να συγχέεται με τον ρόλο του σκηνοθέτη ή του ειδικού που δημιούργησε την χορογραφία για την ταινία ή την σειρά. 

Σήμερα η δουλειά του συντονιστή οικειότητας είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο