16 Οκτ 2019

ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο για εκπαιδευτικούς "Δημιουργική γραφή και ελληνικό σχολείο: Ιδέες, προτάσεις, πρακτικές εφαρμογές"


Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 11.00-14.00 στο Βιβλιοπωλείο “Παράθυρο στην Εκπαίδευση του παιδιού” 

Η φιλόλογος-συγγραφέας ....Άννα Αθανασιάδου (Anna Athanasiadou) μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τρόπους και μεθόδους για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά της δημιουργικής γραφής μέσα στη σχολική τάξη, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την εφηβεία.

Μαζί της θα είναι η διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής και βραβευμένη ποιήτρια Σοφία Σκλείδα (Σοφία Σκλείδα (Sofia Skleida), που θα μας μυήσει στα μυστικά της δημιουργίας των ποιημάτων χαΐκού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Η δημιουργική γραφή αφορά ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων. Θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα θετικά της δημιουργικής γραφής όχι μόνο στο μάθημα της γλώσσας και της λογοτεχνίας, αλλά και στην προσχολική εκπαίδευση ή σε γνωστικά αντικείμενα όπως αυτό της γεωγραφίας και της ιστορίας. Θα εξερευνήσουμε το πώς οι δραστηριότητες δημιουργικής γραφής τονώνουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών και ενισχύουν την οργάνωση των συλλογισμών.

Δίνεται έντυπο εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ώρα 11.00-14.00

Χώρος διεξαγωγής: Βιβλιοπωλείο ΠΑΡΑΘΥΡΟ Στην Εκπαίδευση Του Παιδιού, Μαυρομιχάλη 5, Αθήνα (επί της Ακαδημίας) 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2103601365 

Facebook page: https://www.facebook.com/4eProject.gr/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/434215987300867/ 


Άννα Αθανασιάδου 

Η Άννα Αθανασιάδου έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική και Εκπαιδευτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Εργάζεται νυχθημερόν στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 1998. Έχει γράψει παιδικά βιβλία, βιβλία με εκπαιδευτικό υλικό και βιβλία για νηπιαγωγούς και δασκάλους. 

Από το 2003 συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το παιδαγωγικό περιοδικό «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού» γράφοντας δεκάδες παραμύθια, έμμετρα παιδικά θεατρικά έργα και τραγούδια. 

Έχει γράψει επίσης σειρά παραμυθιών για το περιοδικό «Παράθυρο junior», στο οποίο εργάστηκε και ως αρχισυντάκτρια. 

Το 2009 ίδρυσε την εταιρία σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων 4e-project. Εκεί σχεδιάζει καθημερινά εκπαιδευτικές δράσεις και εκπαιδυτικό υλικό. 

Από το 2016 συνεργάζεται και με τη Σχολή Harmony & Creativity παραδίδοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Δεν σταματά να αναζητά τρόπους βελτίωσης της διαδικασίας μάθησης και δεν σταματά να γεννάει ιδέες για παραμυθένιες ιστορίες. aathanasiad@gmail.com 


Σοφία Σκλείδα 

Η Σοφία Σκλείδα σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Master Παιδαγωγικής, Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής και υποψήφια Μεταδιδάκτορας της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Δημοσιεύει άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη συμμετοχή της σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έχει εκλεγεί και διακριθεί ως Πρέσβειρα Πολιτισμού της Ελλάδας στο Εξωτερικό από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό Universum Academy Switzerland International University Of Peace (Μάιος 2016) στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Concorso Letterario Uni­versum και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. 

Το 2014 εξέδωσε την ποιητική της συλλογή με τίτλο Ονείρων Όαση, η οποία μεταφράστηκε στην ιταλική γλώσσα και εκδόθηκε στην Ιταλία. Τον Οκτώβριο του 2017 η ιταλική έκδοση βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό στο Μιλάνο της Ιταλίας αποσπώντας το δεύτερο βραβείο. Επιπλέον, έχει μελοποιηθεί το ποίημα της Λαξεύοντας από την ομότιτλη συλλογή. Το 2017 εκδόθηκε η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τον τίτλο Νεολογισμοί και το 2018 η τρίτη της ποιητική συλλογή με τον τίτλο Μελισμός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο