25 Οκτ 2018

Όλο και πιο δημοφιλές το ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα έργα του Μπάνσκι


Το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην κατεχόμενη Δυτική 'Οχθη έχει προσελκύσει το Walled Off Hotel στη ...
Βηθλεέμ, ένα ξενοδοχείο τέχνης διακοσμημένο με έργα και τοιχογραφίες του βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι.





Το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις τεσσάρων μέτρων από το τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη, έχει τη "χειρότερη θέα από οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο στον κόσμο" σύμφωνα με τον Μπάνκσι. Και τα εννέα με δέκα δωμάτια που διαθέτει "βλέπουν" στο αφιλόξενο τείχος.

Το Walled Off Hotel που είναι διακοσμημένο από τον μυστηριώδη καλλιτέχνη του δρόμου εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2017.

Οι τιμές ποικίλουν από 30 δολάρια η βραδιά για μια θέση σε κρεβάτι κουκέτα, από 200 δολάρια το δωμάτιο έως 965 δολάρια η προεδρική σουίτα.

Μια σάλα με διακόσμηση που παραπέμπει στην εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας και αραβική μουσική υποδέχονται στον πελάτη, ο οποίος καλείται να καταθέσει εγγύηση 1.000 δολαρίων για να αποτραπούν τυχόν κλοπές δεκάδων έργων του Μπάνκσι που είναι διάσπαρτα στο κτίριο, αλλά και του παλαιστίνιου καλλιτέχνη Σάμι Μούσα και της Ντομινίκ Πετρέν από το Μόντρεαλ του Καναδά. Τα έργα των καλλιτεχνών είναι δωρεά στην τοπική κοινότητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Στο παλιό κτίριο που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, ο Μπάνσκι και η ομάδα του επιμελήθηκαν το εσωτερικό του. Πάνω από ένα κρεβάτι, απεικονίζεται ένας ισραηλινός στρατιώτης και ένας παλαιστίνιος ακτιβιστής που επιδίδονται σε μαξιλαροπόλεμο. Οι συγκρούσεις, το τείχος ασφαλείας και τα παλαιστινιακά εδάφη αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη.

Ο διευθυντής Ουίσαμ Σάλσα δηλώνει ότι το ξενοδοχείο συμβάλλει στο να "ακούγεται η φωνή των Παλαιστινίων". Η ονομασία "Walled Off Hotel" προκύπτει από ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων (Waldorf) και των αγγλικών λέξεων "walled off" που σημαίνουν "περιτοιχισμένο", "φραγμένο".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο