16 Οκτ 2019

Στον αέρα μετά από 31 χρόνια η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου λόγο λογοκρισίας!!!!


Καζάνι που βράζει η κοινότητα των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου μετά από την απαράδεκτη παρέμβαση της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ...
Κας Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία ζήτησε την απόσυρση της αφίσας του φεστιβάλ, επειδή  - ακούσατε ακούσατε ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ - και μάλιστα απειλώντας πως αν δεν συμμορφωθούν δεν θα χρηματοδοτήσει το φεστιβάλ. 





Λες και τα λεφτά θα τα βάλει από την τσέπη της. Λεφτά που τόσα χρόνια πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι και είναι υποχρεωμένη να τα διαθέσει για τις δραστηριότητες της περιοχής αρμοδιότητάς της και όχι πάντως σύμφωνα με τα δικά της γούστα. 

Αλήθεια από πότε μπορεί να παρεμβαίνει ο κάθε άσχετος με τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία και να επιβάλει το δικό του "σωστό"; 

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν κάποιοι ότι δεν ζουν στο Ιράν αλλά στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία;

Η  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου
 Κα Βενέτη
Η δε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου Κα Βενέτη, δέχτηκε την παρέμβαση να αποσύρει την αφίσα δίχως να αιτιολογήσει το γεγονός και επιπλέον εμπαίζει όλα τα μέλη των θιάσων, λέγοντας ότι το ζήτημα που προέκυψε θα συζητηθεί τον Ιανουάριο του 2020!!!!

Αλήθεια τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ τι λένε για όλο αυτό;

Παρακάτω θα διαβάστε μία καταγγελία όπως την αντιγράψαμε από το χρονολόγιο, μέλους των θιάσων Αιγαίου όπου με λίγα λόγια και καλά ζητάει απαντήσεις στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Διαβάστε την


Αυτή είναι η αφίσα του 31ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου την οποία έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Καματερός. Η αφίσα μας υπέστη λογοκρισία και απαγόρευση χρήσης της εν έτη 2019 απο την κυρία Χριστιάνα Καλογήρου νυν Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπο την απειλή απαγόρευσης της χρηματοδότησης προς το φεστιβάλ.

Η Ελλάδα γέννησε την δημοκρατία κ. Καλογήρου και το θέατρο πρεσβεύει την ελευθερία έκφρασης, κανένα κομματικό μέλος δη άσχετο με καλλιτεχνικής φύσεως ζητήματα δεν έχει δικαίωμα να κρίνει το τι είναι τέχνη.

Το θέατρο, και κάθε μορφή τέχνης, πρέπει να συγκινεί, να προβληματίζει, να οξύνει την κρίση και τη φαντασία, όπως και να διεγείρει την ανάγκη για δράση σε αυτούς στους οποίους απευθύνεται.

Εσάς ποιος ζήτησε την γνώμη σας και ποιος σας είπε οτι μας ενδιαφέρει;

Να σημειώσουμε οτι στα 31 χρόνια που μετράει το φεστιβάλ ουδέποτε έχει συμβεί ξανά πολιτικό πρόσωπο να λογοκρίνει οτιδήποτε έχει να κάνει με το φεστιβάλ.


Επίσης καυστικά είναι τα σχόλια άλλων μελών όπως το παρακάτω συνοδείας και της αφίσας.


Προφανώς αυτή είναι πιο κοντα στα γούστα της, για αυτό και είχε την έγκριση της όταν ήταν περιφερειάρχης.

Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για το θέμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο