22 Αυγ 2019

Τραγωδία: Αρκούδα κατασπάραξε τον Γάλλο μουσικό Ζουλιέν Γκοτιέ - Σοκ στη παγκόσμια μουσική σκηνή


Ο Γαλλοκαναδός καλλιτέχνης Ζουλιέν Γκοτιέ βρήκε τραγικό τέλος μετά από θανάσιμη επίθεση που ...
δέχθηκε από μια αρκούδα γκρίζλι σε απομακρυσμένη περιοχή του Καναδά την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.




Ο 44χρονος μουσικός κατασπαράχθηκε από το άγριο ζώο την ώρα που κοιμόταν. Ο άτυχος άνδρας ταξίδευε κατά μήκος του ποταμού Μακένζι για να καταγράφει τους ήχους της φύσης προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει στο νέο του μουσικό έργο.

Οι απρόκλητες επιθέσεις από αυτό το είδος καφέ αρκούδας είναι πολύ σπάνιες, λένε οι ειδικοί.

Στις 15 Αυγούστου, περίπου στις 07:45 τοπική ώρα (13:45 GMT), η καναδική αστυνομία (RCMP) ειδοποιήθηκε για το τραγικό περιστατικό στην περιοχή Τουλίτα, σε μεγάλο βαθμό απομονωμένη και προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης ή αέρα.

Η Καμίλ Τοσκανί, βιολόγος που ταξίδευε με τον Γκοτιέ και ειδοποίησε τις αρχές, δήλωσε ότι μια αρκούδα γκρίζλι είχε αρπάξει τον συνοδοιπόρο της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αστυνομία έστειλε ελικόπτερο στην περιοχή λόγω κακών καιρικών συνθηκών για να τον αναζητήσει και να απομακρύνει με ασφάλεια τους υπόλοιπους ταξιδιώτες. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε τελικά την επόμενη μέρα.

Το θύμα, ο οποίος ήταν συνθέτης, είχε προγραμματίσει να διασχίσει με κανό τον ποταμό Μακένζι, διανύοντας μια απόσταση περίπου 1.500 χλμ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά από Γάλλους γονείς αλλά μετακόμισε στη Γαλλία - όπου και ζούσε - σε ηλικία των 19 ετών.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Βρετάνης, της οποίας ο Γκοτιέ ήταν συνθέτης από το 2017, του αποτίει φόρο τιμής, λέγοντας ότι ήταν «ένας ευαίσθητος, γενναιόδωρος και ταλαντούχος άνθρωπος» που είχε «αίσθηση περιπέτειας, θαύματος και σπάνιας νοημοσύνης»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο