16 Αυγ 2019

ΗΠΑ: Ο «μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ» σκότωσε την φίλη του Άστον Κούτσερ με 47 μαχαιριές


Κρίθηκε ένοχος για ακόμα μία δολοφονία νεαρής γυναίκας – Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο διάσημος ηθοποιός...
, που το βράδυ του φόνου επρόκειτο να βγει ραντεβού με την άτυχη Άσλεϊ Έλεριν





Ένας 43χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο ο «μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ» κρίθηκε σήμερα ένοχος για τη δολοφονία δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων ήταν γνωστή του ηθοποιού Άστον Κούτσερ, με την οποία ο πρωταγωνιστής επρόκειτο να βγει τη νύχτα του εγκλήματος.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων δικαστηρίου του Λος Άντζελες. Η δίκη του, εντούτοις, θα συνεχιστεί για να καθοριστεί εάν ο κατηγορούμενος είχε σώας τας φρένας τη στιγμή που διέπραττε τους φόνους, το 2001 και το 2005, προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή του.


Ο Μάικλ Γκαρτζούλο, ο οποίος δηλώνει αθώος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Για τον εισαγγελέα Νταν Άκεμον, ο κατηγορούμενος «είναι ένας ψυχρός δολοφόνος» και σκότωσε τα θύματά του «σε φρενήρεις επιθέσεις με μαχαίρι».

Οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πελάτης τους βρισκόταν στους τόπους των δύο εγκλημάτων. Και σύμφωνα με τους ίδιους, το γεγονός ότι είχε "διπλή προσωπικότητα" φαίνεται να οδήγησε σε μια επίθεση το 2008 εναντίον μιας τρίτης γυναίκας, η οποία επέζησε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκαρτζούλο επιτίθετο σε γυναίκες κοντά στις οποίες ζούσε και ανέμενε υπομονετικά τη στιγμή για να τους επιτεθεί, τη νύχτα και κοντά στο σπίτι τους, σε «δολοφονίες που είχαν λεπτομερώς σχεδιαστεί».

Ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ γνώριζε το πρώτο θύμα, μια φοιτήτρια 22 ετών, την Άσλεϊ Έλεριν. Κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε πάει στο σπίτι της στο Χόλιγουντ, στα τέλη του 2001, προκειμένου να βγει με εκείνη, όμως είχε αργήσει και κανείς δεν του άνοιγε την πόρτα.


Κοίταξε, κατόπιν, από το παράθυρο του σπιτιού, ωστόσο το μόνο που είδε ήταν αυτό που νόμιζε κόκκινο κρασί, χυμένο στο πάτωμα. Ο Κούτσερ έφυγε, πιστεύοντας ότι η νεαρή γυναίκα είχε ήδη βγει χωρίς να τον περιμένει.


Η Άσλεϊ είχε δεχθεί 47 χτυπήματα με μαχαίρι κι έπεσε νεκρή στον διάδρομο που οδηγούσε στο μπάνιο της.

Το δεύτερο θύμα, η 22χρονη Μαρία Μπρούνο, μια γειτόνισσα του κατηγορουμένου, είχε δεχθεί 17 χτυπήματα με μαχαίρι, ενώ κοιμόταν.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο συνελήφθη το 2008 στη Σάντα Μόνικα, κοντά στο Λος Άντζελες, αφού είχε τραυματιστεί κατά λάθος κι ο ίδιος σε μια επίθεση εναντίον εντός τρίτου θύματος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο