14 Ιουν 2019

Αιμίλιος Χειλάκης: «Είχα όγκο στο κρανίο»! «Ο οφθαλμίατρος μου είπε τρέξε τώρα στον νευροχειρούργο»


Ο Αιμίλιος Χειλάκης εξομολογείται για πρώτη φορά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, όταν ...
οι γιατροί εντόπισαν έναν όγκο στη βάση του κρανίου του. Ο ηθοποιός συγκλονίζει με όσα διηγείται στην εφημερίδα Τα Νέα και την Ζωή Λιάκα.




«Στα 41 μου χρόνια έκανε μια πάρα πολύ σοβαρή εγχείρηση. Είχα έναν όγκο στη βάση του κρανίου. Την παραμονή της Πρωτογρανιάς του 2012, παθαίνω διπλωπία. Ο οφθαλμίατρος μου είπε «τρέξε τώρα στον νευροχειρούργο», ο οποίος με τη σειρά του μου είπε για τον όγκο.

Εκεί βρήκα τον Χρήστο Γεωργαλά -ένα μαγικό παιδί- στο οποίο χρωστάω τη ζωή μου. Είναι καθηγητής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Βάσης Κρανίου στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Για την εγχείρηση όλοι οι νευροχειρούργοι μου έλεγαν ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολη, πολύ επίπονη και πανάκριβη. Σχεδόν 200.000 ευρώ μου έλεγαν ότι θα κόστιζε. Ο Χρήστος μου είπε ότι ήταν πολύ εύκολη εγχείρηση, πολύ απλή και ότι θα μπορούσα να φύγω σε δύο ημέρες από το νοσοκομείο. Επίσης, υπολόγιζε δύο μήνες χρόνο ανάρρωσης, ενώ οι άλλοι μου έλεγαν ότι θα συνέλθω έπειτα από έναν χρόνο», αναφέρει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, είναι η φράση που είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης στον γιατρό του, λίγο πριν την επέμβαση: Όταν μπήκα στο χειρουργείο και ενώ με προετοίμαζαν, του λέω: «Θέλω να σου πω ότι μέχρι τώρα έχω ζήσει μια πλήρη ζωή. Τα περισσότερα πράγματα από αυτά που ήθελα να κάνω τα προσπάθησα. Άλλα έγιναν, άλλα δεν έγιναν. Μην έχεις κανένα άγχος». Βλέπω τα μάτια του να γυαλίζουν. Ύστερα από δύο ημέρες και αφού πήγαν όλα καλά, μου λέει: «Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα ασθενή να ηρεμεί τον χειρουργό». Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο