25 Μαΐ 2019

IDE Fantasy την Πέμπτη 30 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο στο κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων


Το έργο IDE Fantasy είναι μια πειραματική χορευτική παράσταση, όπου η μουσική και η εικόνα παράγεται από ...
χορευτές που βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις και επικοινωνούν με δεδομένα από αισθητήρες μέτρησης κίνησης. 
Στις 30 Μαΐου θα συνδεθεί ένα ζεύγος χορευτών από το ΚΕΤ της Αθήνας με μια χορεύτρια στο Musrara της Ιερουσαλήμ. Οι χορευτές θα χρησιμοποιήσουν φορετούς αισθητήρες κίνησης για να στείλουν, μέσω διαδικτύου, δεδομένα σε υπολογιστή που παράγει ήχο και εικόνα, ανάλογα με τις κινήσεις τους. Σε κάθε τόπο παράστασης, ο υπολογιστής που λαμβάνει τα δεδομένα αναπαράγει επι τόπου τους προγραμματισμένους ήχους και εικόνες. Οι κινήσεις των χορευτών γίνονται αντιληπτές έμμεσα από τους ήχους και τα γραφικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι μια κοινή παράσταση.

Σα θέμα για το πρότζεκτ επιλέχθηκε μια ιστορία αγάπης από την ιαπωνική συλλογή ποιημάτων "Ise Monogatari" (10ος αι.) και η διασκευή της σε θεατρικό έργο Noh του 14ου αιώνα (https://www.wikiwand.com/en/Izutsu). Ένα αγόρι και ένα κορίτσι μεγαλώνουν σε ένα χωριό και γνωρίζονται παίζοντας κοντά στο πηγάδι του χωριού. Όταν με την εφηβεία οι κοινωνικές επιταγές τους χωρίζουν, το ζεύγος ξαναβρίσκεται μέσω ποιημάτων που απευθύνουν ο ένας στον άλλον και αφήνουν στο πηγάδι. Δύο αιώνες μετά, ένας ιερέας επισκέπτεται το χωριό όπου έζησε το ζεύγος και βλέπει σαν όραμα τη γυναίκα να πηγαίνει στο πηγάδι. Μαθαίνοντας την ιστορία του ζευγαριού προσεύχεται γι’ αυτούς και το βράδυ βλέπει τη γυναίκα να επιστρέφει στο πηγάδι ντυμένη με τα ρούχα του άντρα της. Η γυναίκα σμίγει με τον αγαπημένο της βλέποντας τον αντικατοπτρισμό της στον πυθμένα του πηγαδιού.


Στην ιστορία βρίσκουμε αναφορές στην εξέλιξη της συζυγικής αγάπης στην επαρχία και τη φύση, καθώς και μοτίβα που παραπέμπουν σε δύο ξακουστές ιστορίες της ελληνιστικής εποχής, "Δάφνις και Χλόη" του Λόγγου, και "Ηχώ και Νάρκισσος" του Οβίδιου, που πραγματεύονται επίσης την εξέλιξη της παιδικής σε ενήλικη αγάπη.

Στην εν λόγω παράσταση του IDE Fantasy, ο ρόλος του συζύγου ερμηνεύεται από τη Ναταλί Μανδήλα (Ιερουσαλήμ), ο ρόλος της συζύγου από τη Βάσω Φλώρου (Αθήνα) και ο ρόλος του ιερέα από τον Τάσο Παππά-Πετρίδη (Αθήνα).

Σύλληψη και συντονισμός: Γιάννης Ζάννος

Ομάδα οργάνωσης και τεχνολογίας:

Ιδιαίτερες ευχαριστίες χρωστούνται στα εξής άτομα που συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγμάτωση του πρότζεκτ. Σε αυτούς οφείλεται ότι η παράσταση μπόρεσε να γίνει:

- Γιώργος Πετράς: οργανωτική Υποστήριξη Αθήνα, ΚΣΟΤ

- Βασίλης Αγιομυργιανάκης: χειρισμός διαδικτύου και υπολογιστών

- Νίκος Χαραλαμπίδης: προγραμματισμός και σύνδεση αισθητήρων, γραφικά, σύνδεση διαδικτύου

- Πάνος Τσαγκαράκης: χειρισμός αισθητήρων, φροντίδα χορευτών, χειρισμός ήχου, προβολής και φωτισμού


Link για το event που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Ιερουσαλήμ:

https://www.musraramixfest.org.il/program/ide-fantasy/κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων: Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11364 Κυψέλη, Αθήνα

213.00.40.496 & 69.45.34.84.45


ΠΡΟΣΒΑΣΗ με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | 

με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr

https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/

https://twitter.com/TVControlCenter

https://www.instagram.com/TVControlCenter/

https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

https://www.syndeac.org/

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο