30 Απρ 2019

Η διάσωση των 12 παιδιών από τη σπηλιά της Ταϊλάνδης γίνεται μίνι σειρά στο Netflix


To Netflix θα μεταφέρει στην οθόνη την ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας παιδιών που παγιδεύτηκε σε σπηλιά το καλοκαίρι του 2018. ...
Μέχρι στιγμής έχει γυριστεί η ταινία «The Cave» που θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο και έχουν κυκλοφορήσει δύο βιβλία. 
Η δραματική διάσωση 12 αγοριών και του προπονητή τους από σπηλιά της βόρειας Ταϊλάνδης, ένα περιστατικό που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου πέρυσι το καλοκαίρι, τώρα έρχεται και στο Netflix, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πρόκειται για ταινία ή μίνι σειρά, όπως σημειώνει το Deadline.

Οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας των «Αγριόχοιρων», ηλικίας 11 με 16 ετών, και ο 25χρονος προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου 2018 σε ένα συγκρότημα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ρέι της Ταϊλάνδης όταν οι σήραγγες πλημμύρισαν εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Έπειτα από 17 ημέρες προσπαθειών διασώστες από όλο τον κόσμο κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια σώους παίκτες και προπονητή.


«Η ιστορία συνδυάζει τόσα πολλά μοναδικά τοπικά και διεθνή ζητήματα που συνδέουν τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων και όλων των χωρών», δήλωσε η Έρικα Νορθ, διευθύντρια πρωτότυπων παραγωγών του Netflix, ενώ ο προπονητής Εκαπόλ «Άκε» Τσανταπόνγκ πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να εργαστούμε με όλες τις πλευρές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα διηγηθούν με ακρίβεια την ιστορία μας». Τη μίνι σειρά θα σκηνοθετήσουν ο Τζον Μ. Τσου του «Crazy Rich Asians» που έσπασε ταμεία στις ΗΠΑ, και ο Ναταγούτ «Μπαζ» Πουνπιρίγια.

Στα σκαριά βρίσκονται επίσης, σύμφωνα με το Variety, μία ταινία από τη Universal Pictures, μία ακόμη από την Pure Flix και ένα ντοκιμαντέρ από το National Geographic.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο