2 Μαρ 2019

Ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελ μας παρουσιάζει της αδερφές Βουγιουκλή στις 16 & 17/3


Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, σε μια άμεση και εκ του πλησίον επαφή με το κοινό, άλλοτε ...
a cappella, άλλοτε και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών - που παίζουν οι ίδιες - 
έρχονται στο Μαρούσι, στη μικρή σκηνή του Ιδιόμελου, προαναγγέλλοντας την άνοιξη και εξυμνώντας την ποίηση.

Mια ανοιξιάτικη μουσική παράσταση με τις αυθεντικές κι εκρηκτικές ερμηνείες των δύο μουσικών-performers που αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Σάββατο 16 και Κυριακή 17/3/19


Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ)

Έναρξη: 21.00

Είσοδος: 12 ευρώ / προαγορά στο Ιδιόμελο: 10 ευρώ

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042


ΕΛΕΝΗ και ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.

Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τατιάνα Λύγαρη ( στο μουσικό βαγόνι Orient express του θεάτρου Το Τρένο στο Ρούφ, με τις μουσικές παραστάσεις «Μάγισσες στο Ρούφ» και «Οι κυρίες τραγουδούν και…μπλούζ»), Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή»), τον Μιχάλη Τζουγανάκη, τον Βασίλη Λέκκα, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Βασίλη Σκουλά, τους Rotting Christ κ.ά.

Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, όπως στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στο Μιλάνο το 2015, σε χώρους ιδιαίτερης δυναμικής, όπως το θρυλικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το International Mugham Center στο Μπακού, σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

“To Be Safe”, 2013, Souel Productions

«Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή», 2009, Lyra-Legend

«Μελιτότροπο», 2002


Συμμετοχές:

«Η ποίηση στο ελληνικο τραγούδι - Μαρία Φαραντούρη», 2003, Legend

«Ευριπίδη Ιφιγενεια η εν Ταύροις - Γιώργος Καζαντζής», 2003, Polytropon / fm records

«Ο Σαμάνος» - Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Διονύσσης Σαββόπουλος, 2008, Lyra

«Ποιά πάθη από τον έρωντα - Λουδοβίκος των Ανωγείων», 2008, Lyra

«Αυτά που ρωτάς - Ζωντανά στο Κύτταρο - Θανάσης Γκαϊφύλλιας», 2010, Lyra

«Θνητάριο - Δημήτρης Καρράς, Skull & Dawn», 2012

«... μόνο να ταξιδεύω - Βαγγέλης Τσακίρης», 2015

«Ηλίας Ανδριόπουλος / Μια διαδρομή από τα γράμματα στο Μακρυγιάννη στις Ωδές του Ανδρέα Κάλβου. Από το μικρό θέατρο την Αρχαίας Επιδαύρου», 2013, Polytropon

«ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ» - Rotting Christ, 2013, Season of mistΣυμμετοχή σε ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ:

2015, Οι επισκέπτες (μικρού μήκους), σκηνοθεσία Θοδωρής Παπαδουλάκης (μουσική επένδυση)

2015, Massaw (teeser), Klystar Production (μουσική επένδυση)

2013, Σαν οίκτος – (Αnimation), σκηνοθεσία Αφροδίτη Μπιζούνη, illustration Χρήστος

Κούρτογλου indivisuals.net (παραγωγή & πρωτότυπη μουσική)

2007, Ελλειπτική τροχιά (μικρού μήκους), σκηνοθεσία Ιωάννης Πρωτονοτάριος (πρωτότυπη μουσική επένδυση)


ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

Η Ελένη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Παν/μίου Μακεδονίας και συγγραφέας του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Aνωση και Τουρκία». Έχει σπουδές στο πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία, βυζαντινή μουσική, τζαζ τραγούδι και θεωρητικά, κλασικό και παραδοσιακό χορό. Σε πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε με το δημοτικό τραγούδι και σαν μαθήτρια διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας, με το Α΄ Βραβείο στο τραγούδι a cappella. Από το 2004 συνεργάζεται με το εργαστήριο έρευνας παραστατικών τεχνών Alma Kalma και την έρευνα πάνω στο θέατρο- performing και τη σωματοποίηση του τραγουδιού.


ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

Η Σουζάνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών, κατεύθυνση Καθαρά Μαθηματικά, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με πέντε πρωτότυπες εργασίες στην Qλγεβρα. Έχει σπουδές στο πιάνο,κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία, τζαζ- τραγούδι και θεωρητικά, κλασικό, παραδοσιακό και άφρο-τζαζ χορό. Από το 2004 συνεργάζεται με το εργαστήριο έρευνας παραστατικών τεχνών Alma Kalma και την έρευνα πάνω στο θέατρο- performing και τη σωματοποίηση του τραγουδιού.

Official Vougioukli Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/SouzanaEleni

Official Website: http://www.vougioukli.gr/

Official Facebook Fanpage: https://www.facebook.com/vougioukli/

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο