15 Φεβ 2019

Κατερίνα Ντούσκα: Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φετινή Eurovision (vids & pics) Ανακοινώθηκε κι επίσημα ότι η ερμηνεύτρια θα βρεθεί στο Τελ Αβίβ


Έπειτα από πληθώρα δημοσιευμάτων σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη φετινή Eurovision...
, η Κατερίνα Ντούσκα είναι κι επίσημα η ερμηνεύτρια 
που θα βρεθεί στην 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019. 

Η παρουσίαση έγινε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, πριν λίγη ώρα, ενώ η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της λαμβάνοντας υπ’ όψιν το διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού. 


Οι υπεύθυνοι θεωρούν, όπως αναφέρεται, ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.


Μαζί με το όνομα της εκπροσώπου, ανακοινώθηκε ότι τις βραδιές των δύο ημιτελικών και του τελικού θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, δύο άνθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το μουσικό διαγωνισμό. 


Η μουσική πορεία της Κατερίνας Ντούσκα 

Η Eλληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα ζει μόνιμα στην Αθήνα, ενώ το πρώτο της album «Embodiment» κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI / Universal. Το 2018 έβγαλε και το single της «Fire Away», που επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια. ο μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της, όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse. Η Kατερίνα Ντούσκα, όμως, έγινε ευρέως γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

 .............................................


Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο