15 Φεβ 2019

«Cliffs of Freedom»: Η Επανάσταση του 1821 πάει Χόλιγουντ (pics & vids)


Η ταινία με θέμα τον έρωτα μιας Ελληνίδας και ενός Τούρκου θα κάνει πρεμιέρα την 1η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και ...
το Λος Άντζελες.




Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η Μαριάν Μητρόπουλος, σύζυγος του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλος (2,6 δις. δολάρια η περιουσία του σύμφωνα με το περιοδικό Forbes), προσπαθεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του έγραψε για τον έρωτα μιας Ελληνίδας και ενός Τούρκου με φόντο την Επανάσταση του 1821. Πίσω στο 2010, είχε κλείσει τον Ινδό σταρ του Μπόλιγουντ Σάσι Καπούρ για να σκηνοθετήσει την «Daughter of Destiny» (Κόρη του Πεπρωμένου), ενώ ονειρευόταν στο καστ τους Κρίστιαν Μπέιλ, Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ.


Εννέα χρόνια μετά, η ταινία ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες την 1η Μαρτίου. Ο τίτλος της έχει αλλάξει σε «Cliffs of Freedom» (Οι Βράχοι της Ελευθερίας), σκηνοθέτης είναι ο Βαν Λινγκ – με κύριο επάγγελμα τη δημιουργία των μενού στα DVD ταινιών όπως τα «Star Wars», αλλά και συνεργάτης για χρόνια του Τζέιμς Κάμερον – και πρωταγωνιστές οι Τζαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρεϊ και Τάνια Ρέιμοντ (αν θυμάστε το «Lost», έπαιζε την Άλεξ Ρουσό, το κορίτσι που είχε μεγαλώσει ο Μπεν από τους Άλλους).


Εντάξει, δεν είναι η τριάδα που είχε οραματιστεί η Μαριάν Μητρόπουλος, αλλά σε δεύτερους ρόλους έχει καταφέρει να κλείσει έναν κάτοχο Όσκαρ – τον Κρίστοφερ Πλάμερ – και μία κάτοχο Τόνι και Γκράμι – την Πάτι Λουπόν. Το καστ συμπληρώνουν γνωστοί Ελληνοαμερικανοί του Χόλιγουντ όπως οι Μπίλι Ζέιν («Τιτανικός») και Κώστας Μάντιλορ («Saw»), αλλά και η καλτ φυσιογνωμία Λανς Χέντρικσεν («Άλιενς», «Ο Εξολοθρευτής»).


Την παραγωγή ανέλαβε η Aegean Entertainment της Μητρόπουλος και RanchWorks Picture Show της Κέισι Κάνον. Τα γυρίσματα έγιναν από τις 12 Οκτωβρίου 2016 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2017 στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού (τα τοπία της σειράς «Breaking Bad»).

Η υπόθεση θέλει τον Τούρκο συνταγματάρχη Ταρίκ να χαρίζει τη ζωή στη 12χρονη Άννα-Χριστίνα, και να την ξανασυναντάει χρόνια αργότερα, όταν έχει ξεσπάσει η Επανάσταση. Όπως καταλαβαίνετε ερωτεύονται, αλλά όπως επίσης καταλαβαίνετε ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία είναι πάνω απ’ όλα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο