20 Φεβ 2019

"Ετος Χαλεπά": Οι "Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες" πάνε στην Καρύταινα


Η έκθεση "Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες” κλείνει τον κύκλο των εκθέσεων ανά την Ελλάδα στο ...
μεταβυζαντινό Πυργόσπιτο της Λεβένταινας, στη σκιά του φράγκικου Κάστρου της Καρύταινας.
Η συμμετοχή των Τηνίων μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ είχε δύο στόχους: 

1. Nα υπενθυμίσει το τεράστιο έργο και τη σημαντική καλλιτεχνική προσφορά του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά και να τη συνδέσει με το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι

2. Nα επιβεβαιώσει, ότι η τηνιακή μαρμαροτεχνία, δίκαια εγγράφηκε το 2015 στους καταλόγους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO, καθώς οι σημερινοί καλλιτέχνες-μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και βασισμένο στην ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.


Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζει τη συμμετοχή 24 Τηνίων καλλιτεχνών-μαρμαρογλυπτών, στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ, με έκθεση μαρμαρογλυπτικής, παρουσιάζοντας το δημιουργικό τους έργο, εμπνευσμένο, από τη ζωή και το έργο του μύστη της γλυπτικής τέχνης, Γιαννούλη Χαλεπά.

Ο Δήμος Τήνου και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική, στην προβολή του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου, παρουσίασε την έκθεση « Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες », στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Δήμου Τήνου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιωαννιτών, στο Μουσείο Γεωργίου Μπουζιάνη του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και κλείνει το ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ, με την παρουσίαση της έκθεσης, στο πρόσφατα αναστηλωμένο μεταβυζαντινό μνημείο, στον Πύργο της Λεβένταινας.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καρύταινας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00. Αμέσως μετά, η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις φιλόξενες αίθουσες του πρόσφατα αναστηλωμένου μεταβυζαντινού Μνημείου του Πύργου της Λεβένταινας. Η περιοδική έκθεση θα λειτουργήσει το διάστημα από 2 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, θα λειτουργεί τέσσερις μέρες τη βδομάδα (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) από ώρα 10:00 έως 14:00. Τον Απρίλιο θα είναι ανοικτή όλες τις μέρες της βδομάδας (πλην της Δευτέρας) τις ίδιες ώρες. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο