28 Ιαν 2019

Έτσι θα είναι το αναμενόμενο London Centre for Music (Photos)


Σε έναν πύργο με σχήμα περιστραμμένης πυραμίδας, το London Centre for Music θα είναι «ένας συναυλιακός χώρος για ...
τον 21ο αιώνα».
Σχεδιάστηκε από το αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Diller Scofidio + Renfro, θα στεγάσει το Μπάρμπικαν, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Guildhall School of Music & Drama. Θα έχει έναν συναυλιακό χώρο τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και χώρους για εκπαίδευση, περφόρμανς και πρόβες.


Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 288 εκατομμύρια στερλίνες. Θα κτιστεί εκεί που σήμερα βρίσκεται το Museum of London, το οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Powell & Moya στο νότιο άκρο του Barbican Centre. Το μουσείο θα μετεγκατασταθεί σε άλλον χώρο, σχεδιασμένο από τους Stanton Williams και Asif Khan.


Πρόκειται για το πρώτο πρότζεκτ στο Ηνωμένο Βασίλειο του αμερικανικού αρχιτεκτονικού γραφείου, το οποίο κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό το 2017. «Ένας ζωτικός δημόσιος χώρος απρόσκοπτα συνδέει με το φουαγέ και καλωσορίζει τους πάντες, είτε έχουν εισιτήριο είτε όχι» είπε η εκ των ιδρυτών του Diller Scofidio + Renfro, Ελίζαμπεθ Ντίλερ, την οποία προσφάτως το περιοδικό Time χαρακτήρισε ως τον αρχιτέκτονα με τη μεγαλύτερη επίδραση, παγκοσμίως.


Τη θέση του London Centre for Music την οραματίζονται σαν τοπόσημο στη διαδρομή στο κεντρικό Λονδίνο που αποκαλείται πλέον «Culture Mile». Το «Μίλι Πολιτισμού» θα ξεκινά από την Tate Modern, θα περνά τη γέφυρα Millennium Bridge, πέρα από τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου και, στη συνέχεια, πέρα από το καινούργιο London Centre for Music.

«Η ιδέα να υπάρξει ένα καινούργιο κέντρο πολιτισμού στο Λονδίνο, μέσα στο Μίλι Πολιτισμού, και στο κέντρο του μια πραγματικά σπουδαία διεθνής μοντέρνα αίθουσα συναυλιών της εποχής μας, εξοπλισμένη για τα πάντα αυτής της εποχής, είναι πολύ συναρπαστική» δήλωσε ο μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου σερ Σάιμον Ρατλ. «Είναι ένα σημάδι του Λονδίνου ως μια δυναμική πόλη πολιτισμού, σε μια περίοδο που θα χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο όλο και πιο πολύ» τόνισε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο