29 Οκτ 2018

Ρόμπι Κόναλ: Ο θρυλικός 77χρονος σκιτσογράφος με τις απολαυστικές καρικατούρες του Τραμπ [εικόνες]


Ο Ρόμπι Κόναλ είναι ένας θρύλος της τέχνης δρόμου και της εικονογράφησης στις ΗΠΑ. Εδώ και πάνω από ...
τρεις δεκαετίες σατιρίζει με την τέχνη του τους συντηρητικούς Αμερικανούς νομοθέτες.
Λογικά, ο 74χρονος, σήμερα, Ρόμπι ήλπιζε ότι θα έβαζε πια τα «όπλα» του στην ντουλάπα. Αλλά έγινε Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Και ο «αυθεντικός χίπης στο Χάιτ Άσμπερι» - όπως αναφέρεται στον εαυτό του - ξανάπιασε τα μολύβια του.

«Με ανάγκασε να δουλέψω περισσότερο απ' ό,τι είχα δουλέψει σ' όλη μου της ζωή και, απλά, ξεχύνεται από μέσα μου» εξομολογήθηκε στο Rolling Stone. «Είναι κάθαρση, κατά μία έννοια» πρόσθεσε.

Διόλου κολακευτικά πορτρέτα του 45ου Προέδρου

Αηδιασμένος με την κυβέρνηση Τραμπ και, ταυτόχρονα, αναζωογονημένος, ο Ρόμπι Κόναλ την τελευταία διετία φιλοτεχνεί διόλου κολακευτικά πορτρέτα του 45ου Προέδρου - ο Κόναλ τον αποκαλεί «ο τρελός βασιλιάς» - και πάνω από 12 μελών του στενού κύκλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Αφίσες των έργων, χάρη στον ίδιο τον Κόναλ και τους συνεργάτες του, έχουν εμφανιστεί στους δρόμους πολλών αμερικανικών μεγαλουπόλεων

Με τίτλο «Το Υπουργικό Συμβούλιο του Τρόμου», η έκθεση αυτών των πορτρέτων εγκαινιάστηκε, στις 6 Οκτωβρίου, στην γκαλερί Track 16 Gallery στο Λος Άντζελες και θα παραμείνει ως τις 8 Δεκεμβρίου.

Αφίσες των έργων, χάρη στον ίδιο τον Κόναλ και τους συνεργάτες του, έχουν εμφανιστεί στους δρόμους πολλών αμερικανικών μεγαλουπόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Ουάσινγκτον.

Δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι οι αφίσες θα ωθήσουν συμπολίτες του ν' αλλάξουν γνώμη για την κυβέρνηση Τραμπ.

Εκθεση με τίτλο «Το Υπουργικό Συμβούλιο του Τρόμου»

Η πειθώ είναι ο ρόλος της προπαγάνδας, τονίζει ο Ρόμπι Κόναλ, και προσθέτει ότι σε αυτό είναι πολύ ευαίσθητος λόγω του ότι η ευρύτερη οικογένεια της μητέρας του χάθηκε στους φούρνους των Ναζί στον Δεύτερο Πόλεμο. Ελπίζει όμως, ότι τα πόστερ «θα γαργαλίσουν κόσμο να σκεφτεί γι' αυτά τα θέματα όπως, λίγο πολύ, σκέφτεται κι ο ίδιος γι' αυτά».


 
Ο 77χρονος σκιτσογράφος Ρόμπι Κόναλ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο