28 Σεπ 2018

Σαλαμίνα: Είδαμε την «Μάνα Εκάβη» με την Ιωάννα Γκαβάκου και γράφουμε για αυτή


Το αρχαιολογικό μουσείο Σαλαμίνας φιλοξένησε στο προαύλιο χώρο του την εξαιρετική παράσταση ...
«Μάνα Εκάβη» μία συρραφή σκηνών από τα έργα Τρωάδες και Εκάβη του Ευριπίδη.






Είναι κρίμα που δεν δόθηκε η ευκαιρία σε πολύ κόσμο να δει την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε η εξαιρετική ηθοποιός Ιωάννα Γκαβάκου. 

Η Κα Γκαβάκου βρήκε την ευκαιρία να επικοινωνήσει μέσα από καταξιωμένα έργα σε ένα κοινό που όπως αποδείχθηκε διψά για άμεση τέχνη.

Η Κα Γκαβάκου έπαιξε με ένα μοναδικό στυλ. Απέδειξε ότι είναι μια μεγάλη ηθοποιός με έντονη υποκριτική προσωπικότητα. Ο τρόπος που χειρίζεται τα εκφραστικά της μέσα και η τέλεια τεχνική της παραπέμπουν στον εξπρεσιονιστικό κώδικα. Εξατομικεύει το πάθος και παθιάζεται με την ιδιαιτερότητα. Αυτό το στυλ είναι που δίνει ζωή στον Ευριπίδη και θριαμβεύει!


Η ίδια προσπάθησε και τα κατάφερε, σε ένα χώρο αφηρημένο θεατρικά και αισθητικά παράξενο, σχεδόν ακουμπώντας τους θεατές να κάνει τόσο οικεία την μορφή της Εκάβης σαν να περπατάει μέσα στο σπίτι της ¨συνομιλώντας¨ με τους θεατές. Η παράσταση είχε ενότητα ύφους κινήθηκε ανάμεσα στον εξπρεσιονισμό, στο συμβολισμό και τον νατουραλισμό.

Το κοστούμι της απλό και λειτουργικό. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψω και να σημειώσω τις ενδιαφέρουσες λύσεις της μουσικής της Κας Νένας Βενετσάνου που μαζί με την υπέροχη μελωδική φωνή έντυσε της Ανδρομάχη και Κασσάνδρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο