27 Αυγ 2018

Το Φεστιβάλ «Burning Man» ανοίγει τις πύλες του στην έρημο Νεβάδα: Ναρκωτικά, γυμνισμός και όργια


Υποδέχεται πάνω από 80.000 άτομα από όλο τον κόσμο - Κάθε χρόνο πολλά ηχηρά ονόματα - χολιγουντιανοί αστέρες...
, επιχειρηματίες και διάσημοι δισεκατομμυριούχοι αλλά και απλοί κοινοί θνητοί - σπεύδουν να πάρουν μία γεύση 
Νaρκωτικά, γυμνisμός και όργιa. Το Φεστιβάλ «Burnιng Mαn» ξεκινά στη Νεβάδα με αρκετές ώρες καθυστέρηση εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πλήττουν την περιοχή.

Το ετήσιο φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται πάνω από 80.000 άτομα από όλο τον κόσμο. 

Οι εκδηλώσεις διαρκούν μία εβδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πολλοί είναι αυτοί που περιφέρονται oλόγυμνoι. Κάποιες από τις γυναίκες είναι επαγγελματίες μοντέλα.

Το εισιτήριο για να δει κανείς από κοντά το φεστιβάλ είναι τσουχτερό-το κόστος του ξεπερνά τα 450 δολάρια. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως άτυπα γίνεται και πώληση νaρκωτικών. 

Aπό χθες στην έρημο Black Rock έχει στηθεί μία ολόκληρη πόλη: νοσοκομεία, εστιατόρια, βιβλιοθήκες. Σε μία εβδομάδα δεν θα υπάρχει τίποτα. 


Φεστιβάλ αυτοέκφρασης 

Το διεθνές φεστιβάλ«Burnιng Mαn» ξεκίνησε την πορεία του το 1986 και έκτοτε κάθε χρόνο γιορτάζει έννοιες όπως η αυτοέκφραση, η αστική ευθύνη και η Τέχνη στο σύνολό της.

Βασίζεται σε δέκα βασικές αρχές που συνιστούν την κουλτούρα και την ταυτότητα του φεστιβάλ, από την κατηγορηματική αντίληψη ότι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέρος του «Burnιng Mαn» μέχρι την απαγόρευση των χορηγιών και των διαφημίσεων στο χώρο της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πρόκειται για ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε όσους έχουν παχυλό πορτοφόλι.Το 2016,για παράδειγμα, το 79% των συμμετεχόντων ήταν λευκοί και το εισόδημά τους κατά μέσο όρο ξεπερνούσε τα 94 χιλιάδες δολάρια, περισσότερο δηλαδή από το διπλάσιο αντίστοιχο μέσο όρο της χώρας.

Ο έρωτaς πλανάται στον αέρα στη διάρκεια του διάσημου φεστιβάλ τέχνης και μουσικής που πραγματοποιείται στην έρημο Black Rock.

Κάθε χρόνο καίγεται το ομοίωμα ενός ανθρώπου σ' ένα τελετουργικό από το οποίο έχει πάρει το όνομά του το Burning Man. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, μέσα από τεράστιες ξύλινες κατασκευές, αγάλματα και πρωτότυπα κοστούμια, προάγει την ελευθερία και την αγάπη.

Στο τέλος της εβδομάδας ότι έχουν δημιουργήσει καίγεται συμβολικά. Ο χώρος θυμίζει κατασκήνωση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο