20 Ιουλ 2018

Αυτό είναι το αρχαιότερο σωζόμενο κτίριο στον κόσμο - Είναι σχεδόν 7.000 ετών


Κάποια κτίσματα, που δεν σώζονται ολόκληρα μέχρι σήμερα, είναι παλιότερα από το συγκεκριμένο. ...
Αλλά το συγκεκριμένο, που βρίσκεται στην Βρεττανή της Γαλλίας, είναι το αρχαιότερο σωζόμενο κτίσμα στον κόσμο και κοντεύει να γίνει 7.000 ετών.

Ξεκίνησε να χτίζεται το 4.850 π.Χ. και ανήκει στην Νεολιθική εποχή ή την πρώιμη εποχή του χαλκού. Ο «Cairn de Barnenez» είναι ένας προϊστορικός τάφος, ο οποίος αποτελείται από 11 στενούς θαλάμους ταφής με στενά περάσματα. Έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 25 μέτρων, ενώ φτάνει στο ύψος τα 9 μέτρα.


@brittanytourism.com

Έχει χαρακτηριστεί ως ο «Προϊστορικός Παρθενώνας». Αν ο ορισμός ενός κτιρίου είναι μια κατασκευή που κτίστηκε από άνθρωπο για καταφύγιο και έχει τουλάχιστον μια είσοδο, τότε αυτό είναι το είναι σίγουρα το αρχαιότερο κτίριο στον κόσμο.


Ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα αλλά η σημασία του έγινε γνωστή έναν αιώνα αργότερα. Ως τότε, ο προϊστορικός τάφος χρησιμοποιούνταν σαν λατομείο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στην μερική φθορά του. Αλλά μόλις συνειδητοποιήθηκε η ιστορική του αξία, αναπαλαιώθηκε και συντηρήθηκε, με αποτέλεσμα να κρατήσει τον τίτλο του αρχαιότερου σωζόμενου κτιρίου στον κόσμο. Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο