10 Μαΐ 2018

Τα αστρονομικά ποσά που παίρνουν αστέρες του Χόλιγουντ. Ποιοι ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια δολάρια για μια μόνο εμφάνισή τους


Τα αστρονομικά ποσά που παίρνουν διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ αποκαλύφθηκαν, προκαλώντας ...
για μια ακόμη φορά εντύπωση. Παρ’ όλα αυτά, όπως φαίνεται από τη λίστα που βγήκε στη δημοσιότητα, 
η πληρωμή τους δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη δημοτικότητα του κάθε ηθοποιού, αλλά και από το είδος της ταινίας. 

Στη δεκαετία του 1990, για κάθε ταινία που έπαιζαν ηθοποιοί όπως η Julia Roberts, ο Will Smith, ο Tom Hanks και ο Jim Carrey ζητούσαν πληρωμή του ύψους των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ένα σημαντικό μέρος των κερδών που είχε η ταινία μετά την κυκλοφορία της.

Οι ένδοξες αυτές μέρες φαίνεται να έχουν τελειώσει και για τη βιομηχανία του θεάματος, καθώς ο αριθμός των ηθοποιών που μπορούν να απαιτήσουν τέτοια ποσά μόνο και μόνο από την παρουσία τους συνεχώς μειώνεται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Variety, ένας από τους λόγους είναι ότι πλέον οι ταινίες που προσελκύουν περισσότερους θεατές είναι όσες σχετίζονται με υπερήρωες και Τζεντάι.

«Η επιτυχία μιας ταινίας δεν εξαρτάται πλέον από τον ηθοποιό που φιγουράρει στην αφίσα της ταινίας. Τα ειδικά εφέ και τα σκηνικά είναι οι μεγάλοι σταρ στις μέρες μας» εξηγεί.

Ο Dwayne Johnson, ο Vin Diesel και Robert Downey Jr. είναι ανάμεσα στους ηθοποιούς που έχουν ακόμη τη δύναμη να απαιτήσουν υψηλές αμοιβές που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια, κυρίως όμως σε ταινίες που αναμένεται να έχουν πολλές εισπράξεις. Η εμφάνιση του Robert Downey Jr στον Iron Man έφερε στη βιομηχανία τόσες εισπράξεις, που του εξασφάλισε μικρές αλλά εξαιρετικά κερδοφόρες εμφανίσεις σε άλλες ταινίες. Για παράδειγμα, ο ηθοποιός πήρε 10 εκατομμύρια δολάρια για τα 15 λεπτά που εμφανίστηκε στην ταινία “Spider-Man: Homecoming”.

Οι αμοιβές των ηθοποιών του Χόλιγουντ για διάσημες ταινίες, μερικές από τις οποίες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα


Σε πολλές παραγωγές οι ηθοποιοί μπορεί να πληρώνονται λιγότερα, αλλά παίρνουν μπόνους χρήματα από τις εισπράξεις. Για παράδειγμα, η ταινία “The Purge” έφτασε τα 89.3 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, γεγονός που εξασφάλισε στον ηθοποιό Ethan Hawke 2 εκατομμύρια δολάρια μπόνους.

Ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την πληρωμή των ηθοποιών είναι και αν η μεγάλη επιτυχία της ταινίας οδήγησε σε sequel.

Κανένας δεν φανταζόταν ότι το “Fast and Furious” που κυκλοφόρησε το 2000, θα γινόταν το μεγαλύτερο franchise όλων των εποχών. Αυτή τη στιγμή η έκτη ταινία με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με συνολικό κέρδος πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μεγάλη επιτυχία των 8 ταινιών, επέτρεψαν στον Vin Diesel να διεκδικήσει αστρονομικά ποσά για κάθε εμφάνιση του. Για την τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε το 2017, ο Diesel πήρε 20 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλοι ηθοποιοί εκμεταλλεύονται τη δημοτικότητά τους στα social media για να πάρουν περισσότερα χρήματα.

Ο Dwayne Johnson ζήτησε επιπλέον 1 εκατομμύριο δολάρια για να προωθήσει στα social media του την ταινία Red Notice που θα κυκλοφορήσει το 2020.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ηθοποιοί προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη με την εμπορικότητα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν λιγότερα χρήματα.

Ο Leonardo DiCaprio που πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια για το «Inception», μείωσε κατά το ήμισυ το μισθό του για την ταινία του Quentin Tarantino «Once Upon a Time in Hollywood».

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα ποσά που παίρνουν για μια μόνο ταινία εξακολουθούν να ξεπερνούν κατά πολύ τα χρήματα που πιθανότατα θα πάρει κάποιος σε όλη τη ζωή του.

Με πληροφορίες από : Variety.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο