17 Απρ 2018

Η Ιωάννα Κολιοπούλου κέρδισε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη


Η Ιωάννα Κολιοπούλου πρωταγωνίστρια της παράστασης «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη είναι η φετινή νικήτρια ...
του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη.




Η κόρη του μεγαλομαφιόζου Στέλλα (Ιωάννα Κολλιοπούλου) πρέπει σώνει και ντε να παντρευτεί τον γιο ενός πολιτικού παράγοντα, ώστε να «καθαρίσει το όνομα της οικογένειας».

Η κόρη του μεγαλομαφιόζου Στέλλα (Ιωάννα Κολλιοπούλου) πρέπει σώνει και ντε να παντρευτεί τον γιο ενός πολιτικού παράγοντα, ώστε να «καθαρίσει το όνομα της οικογένειας».

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου» έμελλε να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών στο Εθνικό Θέατρο. Ο γνωστός κινηματογραφιστή χωρίς να ηθογραφεί μιλάει για την εμπορευματική αξία που έχει το θηλυκό της φεουδαρχικής οικογένειας ενόψει του γάμου του, φέρνοντας το «λαϊκό» αυτό μοτίβο δραματουργίας στο οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικό παρόν. 

Τον ομώνυμο ρόλο κρατούσε η νεαρή ηθοποιός Ιωάννα Κολιοπούλου και για την ερμηνεία της στην παράσταση κέρδισε το θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη. Η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά, ενώ το βραβείο συνοδεύετε από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. 

Συνυποψήφιες της Ιωάννας Κολλιοπούλου για το βραβείο ήταν η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» (σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, θέατρο Χώρα), η Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» (διασκευή και σκηνοθεσία από την Ιώ Βουλγαράκη, θέατρο Skrow) και η Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (σκηνοθεσία του Πέτρου Σεβαστίκογλου, θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν). 

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο