6 Μαρ 2018

Μέριλ Στριπ-Ντον Γκάμερ: 40 χρόνια γάμου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας


Η Meryl Streep, για πάνω από 40 χρόνια, μας έχει χαρίσει απίστευτες ερμηνείες σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. ...Όλα αυτά τα χρόνια είναι παντρεμένη με έναν άνδρα, κάτι πολύ σπάνιο για τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο σύζυγος της αγαπημένης ηθοποιού, Don Gummer, είναι επιτυχημένος γλύπτης και δεν είναι μέρος της showbiz, αλλά αποτελεί το «λίκνο» της ζωής της. «Ο γάμος, τα παιδιά μας και η ευημερία τους απορρέουν από όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε», έχει αναφέρει η ίδια.


Η ιστορία τους ξεκινά όταν ο Don της νοίκιασε το διαμέρισμά του το 1978, όταν η ζωή της είχε καταρρεύσει.


Το 1976, όταν η Streep, ξεκινούσε να γίνεται διάσημη, γνώρισε τον επίσης ηθοποιό John Cazale, ερωτεύτηκαν αμέσως, συγκατοίκησαν ενώ σκόπευαν να παντρευτούν. Όμως η ευτυχία τους ανακόπηκε όταν ο Cazale πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο των οστών σε τελικό στάδιο και πέθανε το 1978.


Η ηθοποιός δεν άντεχε να μείνει στο σπίτι που μοιράστηκαν και ένας φίλος του αδερφού της, ο Gummer, της πρόσφερε το σπίτι του καθώς εκείνος ταξίδευε. «Η Meryl ήταν συντετριμμένη από τον θάνατο του Cazale και έκανα ότι μπορούσα για να την βοηθήσω και γρήγορα συνειδητοποίησα ότι την ερωτευόμουν», ανέφερε κάποτε.


Προς έκπληξη όλων, παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. «Έπρεπε να συνεχίσω να ζω και ο Don μου έδειξε πώς», δήλωσε η αγαπημένη ηθοποιός.

Για 40 χρόνια ζουν μαζί και ευτυχισμένοι καθώς αποδείχτηκαν σωστά αυτά τα ένστικτά της. Ζουν στο Κονέκτικατ, όσο πιο μακριά από το Χόλυγουντ γίνεται.


«Το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου είναι η καλή θέληση και η προθυμία να υποχωρείς – και να το βουλώνεις μια στο τόσο», αποκαλύπτει η ίδια.

Με τον Don έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Henry, την Mamie, την Grace και τη Louisa. Ο μεγαλύτερος γιος είναι μουσικός, οι δύο μεγαλύτερες κόρες ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας τους στην υποκριτική ενώ η Louisa είναι μοντέλο.


Ο Don είναι πάντα δίπλα στη Meryl σε όλες τις εκδηλώσεις και τις απονομές βραβείων. Το 2012, όταν η Streep έλαβε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την «Σιδηρά Κυρία», είπε στον λόγο της τρυφερά λόγια γι’ αυτόν: «Πρώτα θα ευχαριστήσω τον Don, γιατί όταν ευχαριστείς τον άντρα σου στο τέλος τον καλύπτει η μουσική καθώς θέλω να ξέρει πώς ότι έχει αξία στη ζωή μας, μου τα έδωσες εσύ».


Και ενώ μπορεί να την έχει συνοδεύει άπειρες φορές στο κόκκινο χαλί, ωστόσο, ακόμη δεν έχει συνηθίσει τα φώτα και τα φλας, καθώς δεν ανήκει στον χώρο.


Η μικρότερη κόρη του ζευγαριού, Louisa, με ένα χιομοριστικό tweet της μας λέει πώς έχουν τα πράγματα: 


Fun fact: we once made my dad a fake Oscar for acting comfortable at these things for 40 years straight 

Πολύ γλυκό!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο